Woman with umbrella in the rain

A kánikula marad, már csak a frissítő záporokban bízhatunk

Woman with umbrella in the rain

A kánikula marad, már csak a frissítő záporokban bízhatunk

Tetőzik a hőség, de a zivatarok környezetében intenzív csapadékullásra lehet számítani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn is többnyire napos időre számíthatunk időszakosan megnövekvő fátyol- és gomolyfelhővel.

Helyenként azonban zápor, zivatar előfordulhat, utóbbiakhoz intenzív csapadékhullás, erős, esetleg viharos széllökés is társulhat, ezért elsőfokú figyelmeztetés van érvényben az ország egész területén.

Zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 39 fok között várható, továbbra is délkeleten lesz a legnagyobb forróság, ott néhol 40 fok sem kizárt. Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fontos kiemelni, hogy az országos tisztifőorvos meghosszabbította a hőségriadót, amely így július 18-án, csütörtökön 24 óráig lesz érvényben.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

A csapadékgócok este várhatóan lecsengenek, a gomolyfelhők összeesnek, kiderül az ég. Az éjszaka második felében azonban már újból előfordulhatnak felhős tájak, és ismét nő a zápor, zivatar kialakulási esélye.

A légmozgás zivataroktól függetlenül gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 20 és 25 fok között alakul, nyugaton és északkeleten mérhetünk helyenként ennél néhány fokkal alacsonyabb értéket.

Orvosmeteorológia

A hőség mindenki szervezetére komoly stresszt gyakorol. Ilyenkor a keringésünk jelentősen leterhelt. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására, lehetőség szerint izotóniás itallal.
Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email