Gázrobbanás történt a Molnár utcában

Gázrobbanás Érden: megrázó részletek láttak napvilágot

Gázrobbanás történt a Molnár utcában

Gázrobbanás Érden: megrázó részletek láttak napvilágot

Egy nemzetközi hírű cukrász fia és menye halt meg a június eleji Érd-Ófaluban történt tragédiában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról az ÉrdMost is beszámolt, június 4-én óriási robbanás rázta meg Érd-Ófalut, azon belül is a Molnár utcát. A robbanás következtében összeomlott egy családi ház, és maga alá temetett egy embert.

Mostanra kiderült, hogy az áldozat annak a Bíró Katalinnak a fia, aki annak idején a Zsanna-Manna nevű reformédesség létrehozásával szerzett nemzetközi hírnevet. Ugyanakkor a balesetben nemcsak a férfi, hanem egy napra rá a kórházban a párja is meghalt, írja a Szeretlek Magyarország hírportál a Blikk információira hivatkozva.

A lap felidézi, hogy a detonáció pillanatában az épületben hárman tartózkodtak, a robbanásban elhunyt Anett és Lajos, valamint a férfi édesanyja, akit a légnyomás legalább két méterrel arrébb lökött. Most már tudható, ez volt a szerencséje, ami megmentette az életét, hiszen pillanatokkal később harminc kilogrammos faldarabok kezdtek záporozni oda, ahol korábban ült.

A cikk szerint a robbanás ereje akkora volt, hogy megemelte a ház tetejét, a bejárati ajtót pedig a közelben álló, húsz méter magas fa tetejére repítette. Lajos, a lezúduló törmelékek alatt vesztette életét. Ráomlott a fal, a tető, szinte az egész ház.

Az asszony elmondta, hiába siettek a szomszédok azonnal a segítségükre, nem tudták a törmeléket eltakarítani. Még a tűzoltóknak is öt órájukba telt, mire megtalálták az élettelen testet.

A cukrásznő menyét még élve ki tudták hozni a házból, de olyan mértékű égési sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban gégemetszést kellett rajta végrehajtani, és így sem sikerült őt megmenteni.

„Pokoli fájdalmai lehettek, de egy nappal később ő is meghalt”

– fogalmazott Bíró Katalin, aki hozzátette, igazából a mai napig nem tudják, mi okozhatta a tragédiát.

Elmondása alapján a pár még télen költözött be a házba, ahol egy konvektorral fűtöttek, amit állítólag nap, mint nap begyújtottak, hogy ellenőrizzék a működését. Volt az épületben egy lezárt gázcső is. Az a sejtés, hogy valamilyen módon ezek a körülmények okozhatták a robbanást.

A riportból további sokkoló részleteket is megismerhetünk, így például azt, hogy Lajos a közelmúltban épült fel egy agresszív daganatos betegségből, míg Anett a napokban ünnepelte volna a születésnapját.

Fotó: ÉrdMost/Balogh Alex, Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email