szunyogPixabay

Több helyszínen is irtják a szúnyogokat a héten

szunyogPixabay

Több helyszínen is irtják a szúnyogokat a héten

Július 4-én, csütörtökön a vasút és a Duna közti városrészeken terveznek földi kémiai védekezést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A múlt heti  irtás után ismét felveszik a harcot a szúnyogok ellen a „ködölős autók”: földi kémiai gyérítést tart a Katasztrófavédelem július 4-én, csütörtökön, Érd több pontján.

Tájékoztatásuk szerint a vasútvonaltól a Duna felé eső városrészeken, azaz Ófaluban, Tisztviselőtelepen, Istvántelepen, Érdliget alsó szakaszán (beleértve a Papi földek környékét, valamint a női neves utcákat és a Sulák közt is) gyérítik a szúnyogokat.

A területeket szakértők bevonásával határozták meg.

Ha az időjárás miatt el kellene halasztani a beavatkozást, azt a rákövetkező napon, illetve szombaton végzik majd el.

A földi gyérítés során a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmazzák. A szer hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik, az emberre, illetve a melegvérű állatokra nem veszélyes, egyes rovarokra viszont igen, ezért a méhészeteket már értesítették a szúnyogirtás időpontjáról, nehogy kárt tegyen a szer a méhekben.

A gyérítést napnyugta után végzik majd.

Érdemes azért a szúnyogirtás ideje alatt az érintett területeken a kerti eszközöket, száradó ruhákat összegyűjteni, letakarni. A kezelés ideje alatt és az azt követő egy órán át tartsuk zárva az ajtókat, ablakokat, és kapcsoljuk ki a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt érdemes megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

És még egy fontos dolog: arról, hogy a szúnyogok elszaporodnak, bizony mi is tehetünk. A kerti tálkákban, itatókban, cserépalátétekben stb. felgyülemlő víz kiváló szúnyogbölcső, és a csípős rovarok egy hét alatt kikelnek a langyos vízben. Érdemes tehát a kerti víztárolókat letakarni, az edényekből a vizet kiönteni, így kevesebb szúnyoggal kell megküzdenünk.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email