semmelweisCZB3

Egyre több az elégedett beteg és a pozitív visszajelzés

semmelweisCZB3

Egyre több az elégedett beteg és a pozitív visszajelzés

A Semmelweis-nap alkalmából ünnepelték az egészségügyi dolgozókat a Romicsban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi egészségügyi dolgozókat köszöntötték és méltatták Semmelweis-nap alkalmából a szakrendelőben tartott péntek délutáni ünnepségen. A térség országgyűlési képviselői és polgármesterei is jelen voltak a rendezvényen.

Aradszki András  köszöntőjében azt emelte ki: országgyűlési képviselői tevékenysége során a legkevesebb kritikával az érdi rendelőt illették. Gratulált a társadalmi elismertséghez, hiszen enélkül nincs meg az a bizalom a páciens és az egészségügyben dolgozók között, ami sikeressé teszi a gyógyítást, azt a folyamatot, ami az egészséges élethez vezet.

„Ha ez együtt áll, nincs más feladata a társadalomnak, mint hogy biztosítsa azokat az anyagi és humánerőforrás-eszközöket, amelyektől az egészségügy jól működhet” – mondta a képviselő, aki úgy tapasztalja, hogy a magyar egészségügy képes helytállni és a világszínvonalhoz közeli eredményeket elérni, és ennek részesei a szakrendelő orvosai is. Mi úgy tapasztaljuk, hogy Aradszki András egy párhuzamos valóság egészségügyi helyzetéről beszél.

A kereszténydemokrata politikus reményét fejezte ki, hogy az egészségügyben dolgozók társadalmi megbecsülése folyamatosan erősödik. „Az egészségügy olyan rendszer, amit egy nagy hajóhoz lehet hasonlítani: nehezen veszi az irányváltásokat, nehezen mozdul. Kiegészíteném azzal: olyan hajó, amit menet közben folyamatos javításra szorul” – tette hozzá, azzal zárva szavait: a Semmelweis-nap az egészségügyi dolgozók megbecsüléséről szól, és ezt a megbecsülést százszorosan is megszolgálták a jelenlévők.

Csőzik László polgármester polgármester kollégái nevében is köszönetet mondott a 120 ezres térséget ellátó intézmény munkatársainak. „Tisztában vagyok azzal: ahhoz, hogy az embereket kiszolgálják úgy, hogy maradéktalanul elégedettek legyenek, mekkora türelemre van szükség, és milyen anyagi áldozatok kellenének ehhez.

Csak remélni tudjuk, hogy egyszer majd előáll Magyarországon is ez a helyzet. Az önök elhivatottsága, szakmai tudása, emberi kvalitásai azok, amik leginkább viszik az egészségügyet itt helyben. Ezért tartozunk igazán nagy köszönettel” – hangsúlyozta a polgármester.

Emlékeztetett arra: az önkormányzat mindvégig amellett kardoskodott, hogy a Romics maradjon a város égisze alatt. „Két dolog miatt ragaszkodtunk ehhez: egyik, hogy közelebb legyen az emberekhez, ne egy állami csúcsfej rendelkezzen a feladatokról, hanem helyben dőljenek el a dolgok.

És ami ennél is fontosabb: ez az intézmény az önöké, önök, a Romics kollektívája élik meg az autonómiát. 2021-ben a közgyűlés a Romics kollektívájának ítélte oda az Érd Egészségügyéért Díjat. Ezt akár minden évben megismételhetnénk” – hangsúlyozta.

A polgármester elmondta azt is, hogy bár Érd szegény város igyekszik évről évre segíteni a szakrendelőt, támogatva a Romics bővülését, fejlődését. Emellett a Modern Városok Program maradványösszegéből is finanszíroznak beruházásokat. „Azon leszünk, hogyha bármilyen forrás is kínálkozik, azt lehívjuk” – tette hozzá Csőzik László, aki azt is megjegyezte: bár a közösségi oldalakon kapnak kritikus hangokat, a visszajelzések nagyon jók, és az érdi lakosság elégedett a szakrendelőben végzett munkával.

A rendezvényen Bárány Zsolt főigazgató is köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, és név szerint köszöntötte azokat, akik jubileumi évfordulót ünnepelnek e falak között. Mint kiderült, több olyan munkatárs is van, aki tizenöt-huszonöt éve dolgozik már a szakrendelőben.

„Függetlenül attól, hogy az egészségügyben milyen nehézségek vannak, egyre több az elégedett beteg, és egyre inkább elismerik a Romics próbálkozásait. Orvost nem tudunk klónozni, finanszírozást nem tudunk helyrerakni, de ami a mi kompetenciánk, azon belül arra törekszünk, hogy minden a lehető legjobban csináljunk” – mondta az ÉrdMostnak a főigazgató.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email