idojaras_eso_nyar_illusztracio_freepik

Hiába a felhők és a zivatarok, a nyár folytatódik

idojaras_eso_nyar_illusztracio_freepik

Hiába a felhők és a zivatarok, a nyár folytatódik

A hét közepén sokfelé leszakadhat az ég, de fázni azért nem fogunk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délutánra a felhős tájakon szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és napközben általában kevés felhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé ismét megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Tiszántúlon helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Kedden napközben sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. Estig néhol, inkább csak a déli országrészben, éjjel szórványosan valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északkeleti, keleti szél. A hőmérséklet a délutáni órákban 27, 33 fok között alakul.

Szerdán erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre is számíthatunk. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. A keleti szél sokfelé megélénkül, főleg zivatar térségében megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 14 és 21, a csúcsérték 24 és 30 fok között valószínű.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk. Többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 14, 20, délután 24, 30 fok között várható.

Pénteken aztán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Néhol megélénkül a keleti, északkeleti szél. Hajnalban 15, 20, a délutáni órákban 27, 32 fokot mérhetünk.

Fotó: Freepik, HungaroMet

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email