kupakgyujto sziv2

Új kupakgyűjtő szív segít a rászorulóknak

kupakgyujto sziv2

Új kupakgyűjtő szív segít a rászorulóknak

2021-ben már volt olyan akció, amikor ezeket a kupakokat pénzre váltották, amiből aztán az önkormányzat rászorulókat támogatott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy régi történet folytatódik most a Bem téren, ahol újabb kupakgyűjtő szívet állított fel az önkormányzat.

A sztori 2020 októberében kezdődött, amikor az érdi önkormányzat felállíttatott egy műanyag kupakgyűjtő szívet a főtéren, amit az elmúlt évek során az érdiek lelkesen töltöttek meg műanyag kupakokkal.

Most elkészült a második szív is, amit a Bem téren, Parkvárosban, az Interspar előtt helyeztek ki.

Az új szív

Ezeknek a kupakgyűjtő szigeteknek az a célja, hogy a lakosság által bedobott kupakokat időnként az önkormányzat munkatársai összegyűjtik, majd beviszik egy értékesítési pontra, ahol 60 forint / kilogramm áron el tudják adni, mivel újrahasznosítható műanyagról van szó.

Nem Érd az egyetlen önkormányzat, más városokban is gyűjtik így a kupakokat, Érd is más önkormányzatoktól vette át az ötletet.

2021-ben már volt olyan akció, amikor ezeket a kupakokat pénzre váltották, amiből aztán az önkormányzat rászorulókat támogatott. Erről itt írtunk.

Így történt most is – tudtuk meg László Ferenctől, az önkormányzat kommunikációs vezetőjétől, aki elmondta:

„A szokás az, hogy ilyenkor a kupakokért kapott pénzt megduplázzák az önkormányzati képviselők. Az elmúlt hónapban is így történt. A képviselők vállalták, hogy valamennyivel hozzájárulnak ehhez az akcióhoz, majd az önkormányzat a Szociális Gondozó Központot, a Fészek Gyermekvédő Egyesületet, a Szikra Tehetséggondozó Egyesületet és az Életfa alapítványt megkérte, hogy segítsenek olyan rászoruló családok kiválasztásában, akiknek valóban szükségük van támogatásra.

A főtéri szív nem sokkal az ürítés után

A legrászorultabbakat az egyesületek, civilek és szakemberek választották ki. Hat családot sikerült idén támogatni. A mai nap, azaz csütörtökön a rászoruló családok megkapták az ajándékutalványokat. Az önkormányzat köszöni a lakosság segítségét, hiszen évről évre rengeteg kupak gyűlik össze, rendszeresen kell üríteni a gyűjtőszíveket, és előre köszönjük, ha ugyanúgy megtelik majd a Bem téri szív kupakokkal, mint ahogy ez a főtéren is történik.”

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email