22_03_29_erdmost_nincskep

Megérte gyűjteni a kupakokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Megérte gyűjteni a kupakokat

Tavaly októberben helyezték el Érd Főterén azt a kupakgyűjtő szívecskét, melybe azóta is folyamatosan érkeznek a kupakok. Csőzik László beszámolója szerint múlt hétig 420 kg kupak gyűlt össze. Az ezért kapott összeget megduplázták és 60. 000 Ft-tal támogattak egy rászoruló családot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy hogyan alakult a tavaly október 7-én, a Polgárok Háza elé kihelyezett kupakgyűjtő élete. Mint írja, a múlt hétig összesen 420 kg kupak gyűlt össze, amit el is vittek egy hulladékfelvásárló telephelyre. „A közel fél tonna kupakért 27 300 forintot kaptunk. Sajnos nagyon szerény összeg, keveset adnak értük, pedig a fotón látszik, hány zsák kupak gyűlt össze. Tavaly ősszel azonban ígértem, hogy az így szerzett bevételt megduplázzuk, és egy rászoruló érdi családnak adjuk oda. A Szövetség Érdért frakció tagjai egy kicsit kipótolták a kapott összeget, így 60 ezer forinttal tudtunk segíteni az érintett családnak.”

A családot a Szociális Gondozó Központ munkatársai választották ki, így egy egyedülálló hölgy terheit tudták csökkenteni, aki egyedül neveli a halmozottan sérült nagyfiát. Kizárólag az ápolási díjból élnek ők ketten, nagyon szűkösen, hiszen a szülő ilyenkor más munkát nem vállalhat a gondozás mellett.

A polgármester arról is beszámolt, hogy készül a következő szívecske is, melyet a tervek szerint néhány héten belül kihelyezhetnek a Bem térre.  „A legnagyobb köszönet természetesen azokat illeti, akik részt vettek az akcióban, és továbbra is odafigyelnek arra, hogy minél környezettudatosabban éljünk. Köszönjük szépen a támogatott család nevében is!”

Az akció folytatódik: a jövőben gyűjtött kupakok ellenértékét is megduplázzák majd és egy másik, nehéz körülmények között élő érdi családnak adják.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email