GázrobbanásBA8

Gázrobbanás szedte áldozatát Érd-Ófaluban

GázrobbanásBA8

Gázrobbanás szedte áldozatát Érd-Ófaluban

Földre omlott a tetőszerkezet, egy ember alatta rekedt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Reggel hat óra körül robbanás rázta meg a Molnár utcát: két összeépített ház hátsó traktusában történt a detonáció, közel a Gereblye közhöz.

A robbanás következtében a ház tetőszerkezete és a födém a földre omlott.

Az érdi és a fővárosi hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a mentők is a helyszínre érkeztek. A tűzoltók erős támaszokkal megkezdték az épület alátámasztását.

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta: a tűzoltók kiérkezésekor az épületen kívül három ember volt, egy ember pedig a romok közé rekedt.

Az érdi tűzoltók rövid kutatás után megtalálták az áldozatot, aki feltételezhetően meghalt. „Mivel a födém rászakadt, csak az ingatlan stabilizálása után lehet kiemelni” – tette hozzá Némethy Zita tűzoltóhadnagy.

Tudósítónk kint járt a helyszínen. A Molnár utcát lezárták, a rendőrök csak az ott lakókat engedik be (gyalogosan). Nem az utcára néző, hanem a hátsó házban történt a detonáció, így kintről nem látni, mekkora pusztítást végzett a robbanás

Az első, utcafront felőli épület

Mivel a ház így életveszélyes, senkit nem engednek a közelébe. Értesüléseink szerint reggel nyolc órakor még a statikusokat várták.

A környékbeliek elmondták: akkora vont a detonáció, hogy a behajtott ablakok is kinyíltak. Szerintük a házban voltak gázpalackok, bár a vezetékes gáz is be van vezetve. Tudomásuk szerint egy család bérelte a hátsó házat, ahol a baleset történt.

Hogy az első épületben laknak-e, azt nem tudni. Az egyik szomszéd elmondta, hogy felhívták a ház tulajdonosát, aki már a helyszínre érkezett.

A környéken élők megrendülten állnak a tragédia előtt, mint mondták, ilyen baleset nagyon rég nem történt már a Molnár utcában, illetve a környéken.

Amint új információnk lesz, cikkünket frissítjük.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.)

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email