szőlővirág20233

Nemzetiségi kavalkád lesz az ófalusi pincesoron

szőlővirág20233

Nemzetiségi kavalkád lesz az ófalusi pincesoron

Június 1-jén a Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozó keretében táncházzal, bemutatókkal, ételkóstolással és diszkóval várják a közönséget a szervezők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nincs június Szőlővirág Ünnep és Nemzetiségi Találkozó nélkül: az érdi nemzetiségek idén is színes színpadi programmal és finom falatokkal készülnek.

Június 1-jén, szombaton délután fél háromkor indul a menet a pincesorra a Termál Hoteltől, az ünneplőknek Kállay Kis Ernő és zenekara húzza a talpalávalót. A köszöntők és Mojzer György atya áldását követően kezdődnek az érdi nemzetiségek és meghívott vendégeik programjai.

A német nemzetiség hagyományőrző csoportjai állnak elsőként színpadra, 15 óra 10 perckor. A Pumukli óvoda, a Rosenbrücke Énekkar és a Blaue Blume Táncegyüttes mutatkozik be a közönségnek.

Szőlővirág Ünnep

15:50-kor az ukrán nemzetiség veszi át a stafétabotot: a Pipacsok Együttes műsorát láthatjuk.

16:20-kor a lengyel Orawiacy Zenekar és Táncegyüttes fellépését tekinthetjük meg.

A bukovinai székelyek bemutatója 16:35-kor kezdődik: az Érdi Bukovinai Székely Népdalkört a Bonyhádi Székelykör követi.

17:05-kor lép színpadra a görög nemzetiségi Kariatidák Kórus, majd az Ellinizmosz Táncegyüttes. A görög nemzetiségiek egy élőzenés táncbemutatóval is meglepik a közönséget.

A szlovákok bemutatkozására 17:50-kor kerül sor: a Hajtóka Közhasznú Egyesület Tánckara lép fel.

18:00 órától a horvát nemzetiségé lesz a színpad: az Igraj Kolo Hagyományőrző Táncegyüttest a Tököli Délszláv Táncegyüttes követi, a Kolo Zenekar kíséretével.

Aki kedvet kap a tánchoz, maga is csatlakozhat: háromnegyed héttől két órán keresztül délszláv és bukovinai táncokat rophat majd a közönség.

A pincéknél fél négytől nemzetiségi ételkóstolót is tartanak. Lesz lengyel karamell és kolbász, görög fetasajt, székely töltött káposzta és sokác bab, és megkóstolhatjuk a szlovák trubelkát és a kapusztnyikot is.

Aki még nem fárad el estére, azt diszkóval várja Dj Hargittay, este 9-től 11 óráig.

A rendezvény ingyenes.

Képeink a 2023-as szőlővirágünnepen készültek. Fotó: Koncz Tamás

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email