IMG_5405

Európa-bajnoki ezüstérmessel büszkélkedhet Érd

IMG_5405

Európa-bajnoki ezüstérmessel büszkélkedhet Érd

Partics Péter, a Danubius Regionális Sport Club érdi veterán párbajtőrvívója ezúttal csapatban, a belgiumi kontinenstornán remekelt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Partics Péter négy társával, Deák Istvánnal, Kámány Rolanddal, Lyons Michael James-szel és Pásztor Attilával együtt alkotta azt a magyar csapatot, amely pástra lépett a belgiumi Ciney-ben rendezett veterán Európa-bajnokságon.

A nemzeti alakulat a csoportkörben kezdte menetelését, ahol sorrendben Hollandiát 45:19-re, Luxemburgot 45:34-re, majd Svédországot 45:24-re győzte le. Ezután első helyről várhatták Particsék az egyenes kieséses szakaszt, mely során elsőként a legjobb nyolc közé kiemeltként, automatikusan bejutottak.

A negyeddöntőben ismét magabiztos, 45:32-es siker következett, méghozzá Finnország ellen, az elődöntőben pedig Lengyelországot fektette két vállra a magyar ötös, 45:37-re. A fináléban az eddigi legszorosabb vívás következett a francia csapat ellenében, ami sajnálatos módon a mieink első vereségét hozta a tornán, ugyanis a gallokkal szemben 45:40-re alulmaradtak Partics Péterék.

A piros-fehér-zöld csapat öt győzelemmel és egy vereséggel második helyen zárta a kontinenstornát.

Ahogy két évvel korábban, most is azzal a céllal vágtunk neki az Eb-nek, hogy érmet szeretnénk szerezni. Tudtuk, hogy nagyon sok erős csapat lesz, de mind közül kiemelkedik az olasz, lengyel és a szinte verhetetlen francia válogatott. Végül a lengyelek legyőzésével jutottunk döntőbe, ahol az utolsó előtti asszóig fej-fej mellett haladtunk. Végül a címvédő francia csapat fölénk kerekedett egy apró hibánk után, de így sincs okunk panaszra. Az elmúlt 20 évben nem szerzett érmet a magyar csapat ebben a kategóriában. Megtiszteltetés, hogy ennek az összeállításnak a csapatkapitánya lehettem, és hálával tartozom a csapattársaimnak. Valamint egyesületem, a Danubius RSC is sokat hozzá tett és segítette a felkészülésünket. És a mozaik egyik legfontosabb darabjának, Ujjady Árpád edzőmnek is nagyon hálás vagyok, nélküle sokkal nehezebben ment volna. Boldogok vagyunk a fehér arannyal, de legközelebb igyekszünk majd fényesíteni rajta!”

— nyilatkozta Partics Péter.

Fotó: Danubius RSC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email