gyereknapPixabay

A gyerekeket ünnepli Érd szombaton

gyereknapPixabay

A gyerekeket ünnepli Érd szombaton

A Minimuri május 25-én tíz órától délután négyig várja a kicsiket és nagyokat a Múzeumkertben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nincs gyereknap Minimuri nélkül, legalábbis Érden. Ahogy ezt a gyerekek – no meg a szüleik – megszokhatták, május utolsó hétvégéjén színes programokkal, játékokkal, koncertekkel várják őket a múzeumkertben.

A Minimurit a Szepes Gyula Művelődési Központ szervezi, a belépés természetesen ingyenes, a program pedig bőséges és változatos.

Lássuk, kik lépnek színpadra május 25-én szombaton:

Sok érdi tánccsoport, egyesület mutatkozik be, köztük a JP Dance, Schneler Szilvi (hulahoppkarika), a Bushin Harcművészeti Egyesület, a Colour dance, valamint a Masters, végezetül önvédelmi bemutatót láthat a közönség.

A Minimuri régi hagyomány már Érden

11 órakor lép színpadra a Dörmögő Dömötör bábszínház, a Vidám mesék című bábelőadással, 14 órakor pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl ad koncertet.

A színpadi programok mellett  játékokkal, foglalkozásokkal várják a gyerekeket egész nap. Kitelepül biciklijeivel a kezes-lábas játszóház, lesz Mesegyár, kézzel hajtott vasút, ugrálóvár, kézműveskedés, kitűzőkészítés, szelfi-gép, fajátékok és óriás építőszivacsok, és nem maradhat el az arcfestés, a csillámtetoválás és a hajfonás sem.

A kerttel szomszédos Érdi Galéria két különleges programmal csatlakozik a gyermeknaphoz: 10-től 14 óráig szín és formavadászatot rendeznek a Hincz Gyula-kiállításban. (Hincz több gyermekkönyvet is illusztrált, többek közt a Weöres-verseket tartalmazó Bóbitát.)

A gyereknapi kreatív-nyomozós foglalkozást öt éves kortól ajánlják a szervezők. A program ingyenes, a részvételt kérik előre jeleznia rosta.helga@szepesmk.hu e-mailcímen.

Hincz Gyula kiállítása az Érdi Galériában (Fotó: Balogh Alex)

15-től 17 óráig papírvarázs-foglalkozást rendeznek, szintén a Hincz-kiállítás tematikájához illeszkedve. Varga Gábor Farkas grafikussal és Simon Ágnessel készíthetnek papírjátékokat a gyerekek. A részvétel szintén ingyenes.

Jó tudni, hogy bár a galéria programja 17 órakor zárul, a Minimuri a múzeumkertben 16 óráig tart, érdemes úgy időzíteni a látogatást, hogy minél több szórakozás beleférjen, kicsik és nagyok örömére.

Fotó: ÉrdMost archív, Balogh Alex, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email