fundoklia_ter_korforgalom

Végső búcsú a műanyag körforgalomtól – videó

fundoklia_ter_korforgalom

Végső búcsú a műanyag körforgalomtól – videó

Egy darabig még mindenki közlekedjen óvatosan a parkvárosi, egykori műanyag körforgalom környékén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az egyik helyi Facebook csoportba került ki a történet, hogy szerda éjjel valaki áthajtott, és megrongálta az épülőfélben lévő Fundoklia téri körforgalmat. Az eset pontos körülményei ugyan nem ismertek, de a bejegyzéshez fűzött kommentekben sokan megjegyzik, hogy sötétedés után nem látni jól az út nyomvonalát. Vagyis elképzelhető, hogy az idézett sofőr is a rossz látási viszonyoknak esett áldozatul.

Ennek kapcsán megkerestük az önkormányzatot, ahol elmondták, noha folyamatosan zajlanak a munkálatok, a körforgalom jelenleg nincs még készen. Éppen ezért arra kérik az arra közlekedőket, hogy a szokásosnál nagyobb figyelemmel vezessenek.

Immár terelőtáblák is segítik a közlekedőket

Mint azt László Ferenc, a városháza kommunikációs vezetője az ÉrdMostnak elmondta, az Érdi Városgazda szerdán figyelemfelhívó terelőtáblákat telepített a körforgalom több pontjára is, ami – reményeik szerint – segít megelőzni a fentebb bemutatott baleseteket.

A kommunikációs vezető egyúttal az eddig lezajlott, és az ezután következő munkafolyamatokról is beszámolt.

A szakemberek javítják a megrongált körforgalmat

A szakemberek először feltörték a körforgalom közepén található aszfaltot, kimarták az útalapot, talajt cseréltek, majd úgynevezett K-szegélyt raktak le. A körforgalom közepén található földhalom belsőbb részén kiemelt szegélysort építettek ki, a kettő közé pedig kőburkolatot raktak.

Az előttünk álló napokban pedig elindulnak a kertészeti munkák. Cserjék, virágok kerülnek a körforgalomba, ami valószínűleg sokkal láthatóbbá teszi a felsorolt építészeti elemeket.

 

Ugyanakkor, ahogy arról már korábban is írtunk, a városháza kész tanulmányterve szerint – amint megérkeznek az uniós pénzek – az egész teret átépítik és parkosítják.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.)

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email