beliczay_sziget_fotokiallitas

Így még biztosan nem látta a Beliczay-szigetet

beliczay_sziget_fotokiallitas

Így még biztosan nem látta a Beliczay-szigetet

Az érdiek egyik kedvenc kirándulóhelyének rejtélyes élővilágát láthatjuk a Parkvárosi Közösségi Házban április 20-án megnyílt fotókiállításon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Glavati Éva még a koronavírus-járvány alatt kezdett el kijárni a Beliczay-szigetre madarakat etetni és fényképezni, majd hamarosan három másik fotós barátja is csatlakozott hozzá – árulta el az ÉrdMostnak a tárlat ötletgazdája.

Közösen kialakítottak egy fotós lest, ahonnan még közelebbi kapcsolatba kerültek az élővilággal. Felváltva mentek ki, vitték a magokat, almát, diót, mogyorót. Később itatót is csináltak, amire már a mókusok is odaszoktak, így aztán egyre jobb képeket sikerült készíteni.

Glavati Éva, Csősz Katalin, Dokupil Zsolt, Kasza Gábor

„Én nagyon szeretem a mókusokat, de mivel félnek az embertől, ezért nehéz lefotózni őket. Viszont a les miatt közel jöttek, úgy 2-3 méterre. Ott csúszkáltak előttünk az itatóban megfagyott vízen”

– mesélte a fotózás során átélt élményeit Glavati Éva.

Ha az ember észrevétlen tud maradni, akkor csodákat láthat. És eredetileg ugyan nem volt tervben kiállítás, de ahogy gyűltek a jobbnál jobb képek, felmerült, hogy ezekre a szépségekre akár mások is kíváncsiak lehetnek – tette hozzá.

A szombati megnyitón elhangzott, noha az érdiek ismerik, szeretik és látogatják is a Beliczay-szigetet, de úgy, mint ezeken a fényképeken, talán még ők sem látták soha annak növény-, és állatvilágát.

Fotó: ÉrdMost/Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email