Sunlight with Cloudy Blue Sky Beauytiful Scene

Szeszélyesen alakul az időjárás

Sunlight with Cloudy Blue Sky Beauytiful Scene

Szeszélyesen alakul az időjárás

Felhős és napos időszakok váltják egymást, de zivatarok is lehetnek, viharos széllel és jégesővel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Továbbra is zivatarveszély miatt van érvényben van az elsőfokú veszélyjelzés az ország középső és nyugati részén. Zivatarok környezetében  néhol viharos (60-70 km/h) széllökések lehetnek, továbbá jégdara és apró szemű jég is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön eleinte az ország keleti felében-harmadában még több lehet a felhő, majd ott is gomolyosodik a felhőzet. Másutt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés csütörtök estétől péntek reggelig

A gomolyfelhők többsége összeesik, ezzel együtt a záporok zöme is megszűnik, és nagy területen kiderül az ég. Az ország északkeleti, keleti részein azonban maradhatnak még hajnalban is felhős körzetek, ahol csapadék is előfordulhat.

Az északi, északnyugati szelet olykor élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és +5 fok között alakul, de a hidegre hajlamos, szélcsendes részeken -2, -3 fok köré is lehűlhet a levegő.

Orvosmeteorológia

A hazánk fölött áthaladt hidegfront mögött több fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé. Emiatt vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email