illegalis_gyorsulas_illusztracio_freepik

Útját állták az illegális gyorsulásnak – videó

illegalis_gyorsulas_illusztracio_freepik

Útját állták az illegális gyorsulásnak – videó

Az ünneprontó rendőrök Érden is lecsaptak az engedély nélküli driftelésre és gyorsulásra vágyó autósokra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyanú szerint driftelni és gyorsulni akart, vagy épp ezt akarta megnézni az a sok ezer ember, akiket végül a rendőrség akadályozott meg ebben a szándékukban – számol be róla a police.hu.

Mint írják, az utóbbi hónapokban Pest vármegyében több helyszínre, és több alkalommal is egyenruhásokat kellett küldeni, miután autós csoportosulásokról szóló információk jutottak a rendőrség tudomására.

Gödöllő, Szigetszentmiklós, Vác és Vecsés mellett Érd volt az a város, amelynek az egyik – közelebbről meg nem nevezett – bevásárlóközpontjában a parkolót – főként este – ellepték az autósok. Viszont, amint a rendőri egységek megjelentek az emberek szétszéledtek, így az összejövetelek drifteléses, gyorsulásos rendezvénnyé alakulására nem maradt esély.

A cikkből kiderül, hogy a hét időpontban levezényelt rendőri intézkedéssorozatban összesen több, mint 8000 ember és közel 2400 gépkocsi távozását rögzítették, és összesen 1.519.000 forint bírságot szabtak ki, elsősorban KRESZ szabályszegések miatt. Miként a nem megfelelő műszaki állapotú járműveket sem hagyták figyelmen kívül. Sőt, többeknek a forgalmiját is elvették, elsősorban engedély nélküli átalakítások miatt.

Hangsúlyozzák, hogy a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is mindent megtesz az illegális gyorsulási versenyek, driftelések megelőzése, felszámolása érdekében. Egyúttal folyamatos egyeztetéseket kezdeményeznek, javaslatokat tesznek a bevásárlóközpontok magántulajdonú parkolóinak versenyzésre alkalmatlanná tétele érdekében a vállalkozások, cégek felé, amelyek nyitottak az ilyen jellegű ajánlások megvalósításában.

Fotó: Freepik, Pexels Videó: police.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email