Ragyogj kéken,sétálj Érden - 2023

Wolf Kati is énekel majd a kéken ragyogó érdi főtéren

Ragyogj kéken,sétálj Érden - 2023

Wolf Kati is énekel majd a kéken ragyogó érdi főtéren

Nagyszabású programokkal jelentkezik idén a Ragyogj kéken, sétálj Érden rendezvény.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Április 2-a az autizmus világnapja. Ebből az alkalomból szervezi meg immár ötödik alkalommal a Ragyogj kéken, sétálj Érden! elnevezésű érzékenyítő rendezvényét a SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület április 7-én, a főtéren.

A Szikra 2019 óta foglalkozik atipikus tehetséges gyerekek tehetséggondozásával, autista gyerekek fejlesztésével, táboroztatásával és szüleik támogatásával. Mára közel 600 autizmussal élő gyermeket látnak el.

A Ragyogj kéken, Sétálj Érden! mára igen tekintélyes rendezvénnyé nőtte ki magát. A résztvevőkre – és a nézőkre, kísérőkre – a séta mellett több színvonalas program is vár.

Ragyogj kéken,sétálj Érden – 2023

Április 7-én délután kettőkor a Szikra elnöke nyitja meg a rendezvényt, majd Fekete Gy. Viktor autista zenész ad koncertet. Őt Bölöni Réka bábszínész követi fél háromkor, majd Wolf Kati gyermekkoncertjét láthatja a közönség 15 órától.

A rendezvényt Érd önkormányzata is támogatja, Csőzik László polgármester tíz perccel négy óra előtt köszönti majd a résztvevőket, négykor pedig elindulnak a felvonulók.

16:40-kor versenytáncosok lépnek színpadra, majd egy beatbox bemutatót láthatunk, 17 órakor pedig a ManGoRise ad koncertet.

A fő programok mellett lesznek játékok kicsiknek és nagyoknak, kék vattacukor a gyerekeknek, kávé és tea a szülőknek, és nem maradhat el az arcfestés sem.

Este 8-kor kék fényben ragyog majd fel az érdi városháza – ez is igencsak különleges látvány lesz. És ha már a kék az autizmus színe, a szervezők kérik, hogy a résztvevők kék ruházatban érkezzenek.

Zádori Henrietta (archív)

„Az autista gyerekek úgy találhatják meg legkönnyebben a helyüket a világban, ha megtanulják, hogyan használhatják ki az egyediségüket. Fontosnak tartjuk azt is, hogy programjainkkal, megmozdulásainkkal láthatóvá és hallhatóvá váljunk. A korai szemléletformálás lehet a kulcsa az együttélésnek, ahol mindenki bátran lehet olyan, amilyen. Nagy szeretettel várjuk a családokat erre a rendezvényre, bízva abban, hogy nem csak egy szuper programot élnek át, hanem egy fontos üzenetet is magukkal visznek majd” – hangsúlyozta Zádori Henrietta, az egyesület elnöke, aki maga is fellép a rendezvényen: többedmagával szaval majd.

A program ingyenes, de adományokat örömmel fogadnak. A támogatást a nyári ingyenes autizmusspecifikus Szikra-táborra fordítják majd.

A facebook-esemény itt tekinthető meg.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email