volan_746_jarat_busz

Mutatjuk, kik utazhatnak ingyen az érdi helyi járatokon

volan_746_jarat_busz

Mutatjuk, kik utazhatnak ingyen az érdi helyi járatokon

Április 1-jétől jelentősen bővült az utazási kedvezmények köre a 738-as és a 746-os buszon

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A helyi autóbuszos közszolgáltatást megrendelő érdi önkormányzat közgyűlési határozata alapján jelentősen átalakul a település helyi közlekedésének tarifarendszere. Erről itt már korábban hírt adtunk, de most a Volánbusz is közzétette a két érdi helyi járaton mostantól igénybevehető kedvezményeket.

A vállalat és az önkormányzat megállapodása értelmében április 1-jétől nagymértékben bővül az utazási kedvezmények köre a 738-as és a 746-os buszokon:

díjmentesen utazhatnak a 14 év alatti gyermekek a 14. születésnapjuk betöltéséig (személyazonosításra alkalmas igazolványuk vagy diákigazolványuk felmutatásával), valamint az Ellátottak utazási utalványával rendelkező, 65 év alatti nyugdíjasok, és a közalkalmazottak.

Utóbbiak – köztük az érdi bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák dolgozói, illetve a tűzoltók, az egészségügyi dolgozók, a szociális szféra munkavállalói és a rendőrök – a 38/2024. (II.29.) számú kormányrendeletben meghatározott formátumú igazolás és érvényes, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány együttes bemutatásával vehetik igénybe díjmentesen a szolgáltatást.

Az országbérlet, a Pest vármegyebérlet, illetve a Pest Vármegye24 és a Magyarország24 napijegy szintén érvényes az érdi helyi járatokon április első napjától.

A helyi autóbuszvonalakon a 2019- ben beszerzett, Setra S 415 típusú autóbuszok mellett 2021-ben és 2023-ban forgalomba állított, MAN Lion’s City GL (A23) és Mercedes-Benz Reform típusú járművek szállítják az utasokat.

Az utazási kedvezményekről és a jogosultság igazolásával kapcsolatos tudnivalókról a Volánbusz honlapján található részletes információ. Az ország- és vármegyebérletekről, valamint a Vármegye24 és Magyarország24 napijegyről az ujtarifa.hu oldalon lehet tájékozódni.

Fotó: ÉrdMost archív/Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email