nyuszibuliAK4

Nyuszis kalandok várják Érd apraját

nyuszibuliAK4

Nyuszis kalandok várják Érd apraját

Elkezdődött a Nagy Húsvéti Nyuszimuri, délután ötig számtalan színes programon vehetünk részt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Harmadik alkalommal rendezi meg a Szepes Gyula Művelődési Központ a húsvéti családi napot, amely a koncertektől a kézműveskedésig, az ugrálóvártól a kismotorozásig sokféle meglepetést tartogat  gyerekeknek és szüleiknek.

A húsvéti mulatság idén is a nyuszifutammal kezdődött. Három korcsoportban indultak  két- (és háromkerekű) járgányaikkal a gyerekek. Összesen százhúszan neveztek, amivel megdőlt a korábbi rekord.

Az első futam a három év alattiaké volt, majd a hat év alattiak, végül a legnagyobbak gurultak végig a főtéren. Minden befutó csokit kapott a nyuszitól.

Az érdi rendőrök is képviseltették magukat a futamon. Szondázás és sebességmérés helyett csokitojás és egy kívül-belül megcsodálható rendőrautó várta a gyerekeket és szüleiket.

A nyuszifutam után megnyíltak a Földrajzi Múzeum kapui, ahol délután ötig számtalan színes program várja a családokat. Az örökmozgók kipróbálhatják az ugrálóvárat, no meg a népi játékokat, köztük a kosaras körhintát.

Aki szívesen megpihenne, a kézműves asztaloknál készíthet díszeket, vagy az arcfestők segítségével lepkévé, cicává, nyuszivá változhat pár perc alatt. A nagyobbacskák készíthetnek kitűzőt az Ifjúsági Önkormányzattal, és szelfizhetnek a húsvéti nyuszival.

Természetesen a koncertek sem maradhatnak el: 11 órakor a Zabszalma zenélt, 13 órától a Kiss gitársuli mutatkozik be a látogatóknak, 14 órakor Tamás Éva Játéktára interaktív gyermekkoncerttel várja a kicsiket. 16 órától Bálint Ágnes halhatatlan mesehőseivel, Mazsolával és Tádéval találkozhatunk egy bábszínházi előadáson.

Éhesek és szomjasak sem maradnak a résztvevők, hiszen finom falatokat és innivalókat is vásárolhatunk, sőt, apróbb ajándéktárgyak és ékszerek közül is válogathatunk.

A szervezők várják szeretettel a kicsiket és nagyokat, délután öt óráig.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email