5

Szörnyű tűzesetekhez riasztották az érdi tűzoltókat

5

Szörnyű tűzesetekhez riasztották az érdi tűzoltókat

Érden egy családi ház és egy asztalos üzem gyulladt ki az este folyamán, Budaörsön pedig egy melléképület vált a lángok martalékává.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kigyulladt egy 200 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete csütörtökön a kora esti órákban Érden, a Hargitai utcában. A tűzoltók kiérkezésekor a tető több mint a fele égett már, a födém több ponton beszakadt.

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az ÉrdMostnak elmondta, hogy az érdi és a törökbálinti hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták a lakóházat.

Csámpai Attila hozzátette, hogy a munkát a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűz keletkezésekor az épületben egy ember tartózkodott, aki elhagyta az égő ingatlant.

Az éjszakai időszakban is akadt munkájuk a tűzoltóknak bőven, hiszen a Burgundi utcába is riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, egy 110 négyzetéteres asztalos üzemben csaptak fel a lángok. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, az üzemben harminc négyzetméteren égett a tűz.

Csámpa Attila szóvivő az esettel kapcsolatban elmondta, hogy az érdi és a törökbálinti hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet.

Az oltás során az egységek a műhelyben egy embert találtak, akit kivittek az udvarra, majd a mentőszolgálat szakemberinek átadták. A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

Budaörsön is forró volt a helyzet

Nemcsak Érden, hanem Budaörsön is tűzesethez vonultak a tűzoltók. Csütörtök reggel kigyulladt egy tizenhat négyzetméteres melléképület az Ibolya utcában. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, a melléképület, az alatta kialakított tároló, valamint a szomszédos telken két személyautó már teljes egészében égett.

A tárolóban kis traktor és egyéb műszaki cikkek égtek. A helyi önkéntes, a törökbálinti és a fővárosi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, eloltották a lángokat, visszahűtötték a felmelegedett fém alkatrészeket, majd átvizsgálták a leégett tárolót és a kiégett járműveket.

A tűzoltók munkáját a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

fotó: Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email