husvet_freepik

Ilyen lesz a húsvét Érden és környékén

husvet_freepik

Ilyen lesz a húsvét Érden és környékén

Mutatjuk, milyen programokra készülhetünk az ünnep során.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Húsvéti Varázslat Simonpusztán – Családi kalandnap” címmel az Érdhez tartozó simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központban már március 29-én, nagypéneteken elkezdődnek az ünnepi programok. Az ingyenes rendezvényre délelőtt 11 órától várják az érdeklődőket. Lesz húsvéti tojáskereső játék, locsolóvers író bajnokság, húsvéti fotófal, és a gyerekek akár Tapsi Hapsival is találkozhatnak.

Ez persze nem minden, a részletes programot IDE KATTINTVA találja.

Március 30-án szombaton az érdi Klímabarát parkban tart, szintén ingyenes húsvéti családi rendezvényt az ÉRteD Családbarát Városért Egyesület. Aki kilátogat simogathat kisállatokat, kézműveskedhet, részt vehet a tojás-tornán. Sőt, a szerencsések még egy családi belépőjegyet is nyerhetnek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.

További részleteket az eseményről ITT TALÁL.

A Szepes Gyula Művelődési Központ idén is megszervezi a Nagy Húsvéti Nyuszi Murit az érdi Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Az eseményre április 1-én húsvéthétfőn, délelőtt 10 és délután 17 óra között kerül sor.

A program ezúttal is a korábban nagy sikert aratott Nyuszi futammal kezdődik. Aki szeretne rajta részt venni, annak előzetesen regisztráltatnia kell magát. A szervezők a szucs.agnes@szepesmk.hu email címre várják az indulni vágyó gyerekek nevét és életkorát.

Akik nem láttak még ilyet, azoknak figyelmébe ajánljuk a tavalyi videónkat.

Az események ezt követően a múzeumkertben folytatódnak majd, ahol gyermek koncertek, bábszínház, izgalmas játékok, kézműveskedés várja a gyerekeket és szüleiket, hogy csak néhányat említsünk.

Részletes információkért a rendezvényről KATTINTSON IDE!

Ugyanakkor nem csak Érden, hanem a környékbeli településeken is ünneplik Jézus feltámadását.

Százhalombattán például az egyik jól ismert húsvéti magyar népszokást elevenítik fel április elsején. Ha van egy jó szódás szifonja vagy vödre, esetleg szereti, ha jól nyakon öntik hideg vízzel, akkor reggel 8-tól önt is várja a hagyományteremtő szándékkal megtartott „Nagy locsolás”. További információ az eseményről ITT.

Mindezeken túl, a közeli Martonvásáron húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is „Tojásminta kereső játékot” tartanak a Brunszvik-kastély parkjában. De akár Törökbálintra is érdemes ellátogatni, ahol április elsején szintén egész napos húsvéti programokkal készülnek. Ahogy Érdről nézve Nagytétény, Budatétény és Budafok sincs messze, és szombattól hétfőig találhatunk kedvünkre való húsvéti kikapcsolódást.

Fotó: Freepik, Facebook/Szepes Gyula Művelődési Központ

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email