volan_746_jarat_busz

Áprilistól sokan ingyen utazhatnak a helyi járatokon

volan_746_jarat_busz

Áprilistól sokan ingyen utazhatnak a helyi járatokon

Az ingázók a következő hónaptól egyetlen bérlettel vagy jeggyel utazhatnak Ófaluból egészen Budapest belvárosáig.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Több tízmilliós plusz kiadást áldoz az érdi közösségi közlekedésre az önkormányzat, így április 1-től jelentősen átalakulnak a helyi buszjáratok tarifái.

A változásoknak köszönhetően a következő hónaptól ingyenesen utazhatnak a 14 év alatti gyerekek, tanulók, illetve a 65 év alatti nyugdíjasok is. Az általános és középiskolák dolgozói, pedagógusai, valamint a városi bölcsődék és óvodák dolgozói is ingyenesen vehetik igénybe a helyi szolgálatást.

Munkáltatói igazolás felmutatása mellett ingyenes lesz a helyi közlekedés a tűzoltók, az egészségügyi dolgozók, a szociális szféra munkatársai, valamint a rendőrök számára is.

Érd agglomerációs településként különleges helyzetben van: 17 buszjárat halad át rajta, és mindössze két olyan járat van, ami csak Érden belül közlekedik – ez a 738-as parkvárosi „iskolajárat” és a 746-os ófalusi. Erre a két jártra mindeddig külön helyi bérletet kellett váltani, ezeken nem fogadták el a Pest vármegyére váltott havi vármegyebérletet és a havi országbérletet sem. A Volánnak és az önkormányzatnak így külön meg kellett egyeznie erről, a tárgyalások pedig most zárultak le, így már egységes lehet az új közlekedési rendszer.

Április 1-től tehát az említett helyi járatokon is elfogadják az országbérletet és a Pest vármegyei bérletet. Így például egyetlen bérlettel vagy jeggyel Ófaluból indulva Budapest belvárosáig lehet utazni, továbbá ugyanígy használható a 738-as parkvárosi járat is.

Csőzik László polgármester a városra nehezedő közlekedési helyzettel kapcsolatban a közösségi oldalán megjegyezte:

„Az agglomerációs népességrobbanás elszenvedői vagyunk, aminek egyik fő következménye az autók számának drasztikus emelkedése, az utak bedugulása.”

A városvezető ennek kapcsán kiemelte, hogy a helyes cél tehát az, hogy minél többen válasszák a közösségi közlekedést, hagyják otthon a garázsban az autójukat, ha dolgozni vagy az iskolába indulnak.

fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email