magyarok_vasara

Ebben a vásárban lesz minden, mi szem-szájnak ingere

magyarok_vasara

Ebben a vásárban lesz minden, mi szem-szájnak ingere

Száz árus regisztrált a Magyarok Érdi Vásárára, amit március 23-án tartanak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha húsvét, akkor vásár. Jófajta füstölt húsokkal, házi sajtokkal, illatos gyertyákkal, asztali díszekkel, apró csecsebecsékkel és ritka ínyencségekkel. Mi, érdiek hozzászoktunk már a színes tavaszi kavalkádhoz, amit annyira várunk, főleg a szép, napsütéses, kiruccanásra csábító időben.

Márpedig erre a szombatra szép időt mondanak, így várhatóan megtelik a tér árusokkal és vásárlókkal egyaránt.

„Sok új vásározó jön, többnyire kézművesek, Érdről is. Fafaragó, illatgyertya-készítő, kenyeres, sajtos, kolbászos, népi motívumos ruházatot árusító is van köztük” – árulta el érdeklődésünkre Venczel Ilona, a rendezvényt szervező Éltető Értékeinkért Egyesület tagja. Hozzátette: a húsvéthoz köthető portékák mellett mindenki hozza a kedvelt és ismert termékeit.

Annak is sok újdonságot tartogat ez a nap, aki nem vásárolni, hanem kikapcsolódni szeretne, hiszen többféle zenés, kulturális programot szerveztek a Magyarok Érdi Vásárára. És mivel az időjárás engedi, felállítják a népi fajátszóteret is.

Étlen-szomjan sem marad senki, hiszen lesznek helyben sült finomságok (például kenyérlángos, kürtőskalács, lángos), és annak sem kell üres kézzel távoznia, aki itt szeretné beszerezni a húsvéti sonkát.

A vásár elvileg reggel 9-kor nyit, de az árusok általában már hamarabb kipakolnak. A rendezvény délután négyig tart, így bőven van idő nézelődni, megpihenni, beszélgetni is – hiszen ez társasági esemény is, ahol gyakorta futnak össze a barátok, ismerősök.

Aki most nem tud jönni, az se keseredjen, hiszen lesz Magyarok Érdi Vására májusban is.

Fotó ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email