Two toddlers playing with balls and xylophone sitting on floor at kindergarten

Bölcsődeépítés: nyert a város, győztek a családok

Two toddlers playing with balls and xylophone sitting on floor at kindergarten

Bölcsődeépítés: nyert a város, győztek a családok

Újabb pályázati sikert könyvelhet el Érd, így már két új bölcsőde épülhet városunkban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érden jelenleg két önkormányzati bölcsőde működik, és nagy a férőhelyhiány, illetve az igény erre az ellátásra. Ezt a város vezetése is jól tudja, így 2022-ben pályáztak is forrásra egy új bölcsőde építéséhez.

Erre a célra tavaly februárban 827 millió forintot nyert az EU Helyreállítási Alapjából a város, így a jelenleg is zajló közbeszerzés befejeztével a Rozsnyói utcában épülhet fel az új intézmény, amelyről ITT számoltunk be.

A Rozsnyói utcai bölcsőde látványterve

Időközben pedig egy újabb pályázati lehetőség adódott, hiszen tavaly kiírtak egy újabb bölcsődeépítési pályázatot, de mivel Érd már a fenti esetben nyert, az önkormányzat nem indulhatott el ezen, de nemzetiségi önkormányzat vagy egyház viszont igen. Ezért az önkormányzat partnert keresett, és talált is: az Érdi Horvát Önkormányzat vállalta, hogy elindul a város segítségével.

Ez a pályázat is sikeres lett, így a város ezúttal 837,4 millió forintot nyert az EU Helyreállítási Alapjából.

Hamarosan a támogatói szerződés is aláírásra kerülhet, ezt követően pedig indulhat is a tervezés. A cél pedig az, hogy minél hamarabb álljon az új, 56 férőhelyes épület Ófaluban.

Csőzik László polgármester Facebook-bejegyzésében a projekttel kapcsolatban megjegyezte, hogy a beruházáshoz a város biztosítja a telket a piaccal szemben a Vető utca végén, illetve 15,5 millió forinttal támogatja az önkormányzat a bölcsőde működését az előírt normatíván felül.

Továbbá kikötötték azt is, hogy nemcsak horvát nemzetiségű gyerekeket lehet majd felvenni az intézménybe, így minden gyermek előtt nyitva áll majd az új bölcsőde.

Az új intézmények hatalmas előrelépést jelentek a városnak, hiszen a már Érden üzemelő két önkormányzati bölcsőde – a Pöttöm Sziget és az Aprófalva – kihasználtsága 100 százalékos, a várólista pedig nagyon hosszú.

Csőzik László az újabb pályázati siker kapcsán hangsúlyozta: „mivel az elmúlt két évben 8 ezer új lakosa – zömében családos vagy gyerekvállalás előtt álló fiatalok – lett városunknak, a meglévő bölcsődék leterheltsége nőttön-nő, újabb és újabb intézményeket kell építeni.”

fotó: freepik.com / ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email