bolcsilatvanytervCSL_230222.jpg

Enyhül az érdi kisgyerekesek nehéz helyzete

bolcsilatvanytervCSL_230222.jpg

Enyhül az érdi kisgyerekesek nehéz helyzete

Ősszel kezdődhet az új érdi, hatcsoportos bölcsőde építkezése - árulta el közösségi oldalán a Érd polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érden jelenleg két önkormányzati bölcsőde működik, és nagy a férőhelyhiány, illetve az igény erre az ellátásra. Ezt a város vezetése is jól tudja – pályáztak is forrásra egy új bölcsőde építéséhez. Erre a célra tavaly 827 millió forintot nyert az EU Helyreállítási Alapjából a város.
A 750 négyzetméteres új bölcsi egy közel 4000 négyzetméteres, Rozsnyó utcai telken épül meg. Hat csoportszobájában akár 84 gyermeket is fogadhat majd. Ez azért jó hír, mert az eredeti elképzelések szerint csak 56 férőhelyes lett volna az intézmény.
A bölcsőde engedélyezési terve elkészült, ez alapján szerzi meg a város a szakhatóságok hozzájárulásait. Így valamikor 2023 őszén megkezdődhet majd az építkezés.
Csőzik László beszámolója szerint az akadálymentes épület 18 parkolóval és egy 12 férőhelyes biciklitárolóval rendelkezik majd. A csoportszobák mindegyikét fedett terasszal látják el, a kicsik étkeztetését modern melegítőkonyha is biztosítja majd.
A tervezés során kiemelten figyeltek az energiahatékonyságra, valamint a  tájba illeszkedő területhasználatra.
„Az új bölcsődének még nincs neve, a tervező a látvány miatt írta fel találomra a „Csikóhal” nevet. Szeretném, ha az érdiek bevonásával találnánk meg a bölcsőde nevét, a felmerülő ötleteket szavazásra bocsátjuk majd” – zárta posztját a polgármester.

Látványtervek forrása: Csőzik László közösségi oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email