erdlegjeiCZB

Rázzuk fel közösen a helyi gazdasági életet

erdlegjeiCZB

Rázzuk fel közösen a helyi gazdasági életet

Érd legkedveltebb vállalkozásait díjazták az Ipartestület 99-ik születésnapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd Médiacentrum az önkormányzattal és az Érd és Környéke Ipartestülettel indította el az Érd Legjei pályázatot, ezzel is motiválva, elismerve és támogatva a helyi vállalkozásokat. A legjobb érdi vendéglátóhelyre, a legkedveltebb szolgáltatóra és legkedveltebb kereskedőre szavazhattak olvasóink.

Közel tízezer szavazat érkezett a három kategória kilenc jelöltjére – ebből is látható, hogy az itt élők kedvelik és igénybe veszik a helyi szolgáltatásokat. A voksolás ugyan január 31-én lezárult, és eredményt is hirdettünk, ám a díjak ünnepélyes átadására csak március 14-én került sor – ezen a napon ünnepelte ugyanis 99-ik születésnapját az Érd és Környéke Ipartestület.

A díjátadón Csőzik László polgármester gratulált a nyerteseknek, és azt kívánta, hogy minél többen kapják meg ezt a díjat. „Agglomerációs település vagyunk, a legtöbb lakos a fővárosban dolgozik, ott is vásárol. Szeretném hinni, hogy ez a trend megszakad, megfordul, és az érdiek helyben költik majd el a pénzüket. Ha ez bekövetkezne, a helyi vállalkozások árbevétele is megugrana” – mondta a polgármester, aki azt javasolta az ipartestületnek, dolgozzanak közösen azon, hogy ez így lehessen, hiszen mindenki profitálna belőle – a lakosok is -, ha nem Törökbálinton, Budaörsön, Budapesten vásárolnának az érdiek.

A polgármester hangsúlyozta: jól működő vállalkozások nélkül a városnak sem mehet jól, mivel a magyar önkormányzati rendszer a helyi iparűzésiadó-bevételre épül, az a legfőbb finanszírozási forma. Megemlítette, hogy a környező települések és Érd vonatkozásában e tekintetben egyre látványosabban nyílik az olló – Budaörs egy főre jutó HIPA-bevétele például tizenkétszer annyi, mint Érdé. Ezt az ollót kell becsukni azzal, hogy Érdet új pályára teszik.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a tavalyi évben 600 millió forinttal több iparűzésiadó-bevételt realizált az önkormányzat, ami annak köszönhető, hogy megnőtt a helyi vállalkozások száma, illetve azok bevétele is.

Az viszont tény: az iparűzésiadó-bevétel minimum megduplázására lenne szükség ahhoz, hogy Érd ne helyben járjon, hanem fejlődhessen, amit a meglévő vállalkozások forgalmának növekedésével és új beruházások letelepedésével lehet elérni. „Nekünk nincs nagy iparunk, szemben a többi agglomerációs településsel. Ez egy nagytestű város, sok intézménnyel, rengeteg kiadási tétellel, és viszonylag szűk a bevételünk” – jegyezte meg Csőzik László, aki arra kérte az Ipartestületet, segítsen felrázni, egy kicsit megpörgetni a helyi gazdasági életet, és azt kívánta, hogy minden érdi vállalkozásnak jól menjen.

Bóta Dávid, az Ipartestület ügyvezetője ezekkel a szavakkal köszöntötte a díjazottakat: „Önök, ti vagytok azok, akiket az érdiek legjobban szeretnek”. Mint mondta, öröm számukra, hogy díjazhatják ezt a TOP9 vállalkozást. Bejelentette továbbá, hogy jövőre szeretnék megújítani az Érd Legjei választást, ennek részletein még dolgoznak.

Elmondta azt is, hogy jelenleg az Ipartestületnek 144 tagja van, és szeretettel várják a további jelentkezőket.

És most következzenek a nyertesek:

 

Legkedveltebb Szolgáltató kategória nyertese a Karsch Gyógytorna Centrum lett, 2192 szavazattal.

Második a Felső 10 Szépségszalon lett, 1596 vokssal.

Harmadik a Tincs Rögzítő Kft. könyvelőiroda, 128 szavazattal.

Legkedveltebb Kereskedő cím idén a Kő, Papír, Olló Írószeré (cégnevén Hunrods Kft.), amely 1616 szavazatot gyűjtött.

A Rolling Csapágyüzlet a tavalyi első hely után most a másodikat nyerte el 1137 vokssal.

Az Art & Garden Kertészet 370 szavazattal a harmadik lett.

Legkedveltebb Vendéglátóhely címet évek óta a Paris Gyros nyeri, és ez most sincs másként: idén 1150-en voksoltak rájuk.

A Pesaro Étterem szorosan a nyomában volt 1074 szavazattal.  (A cég képviselői nem tudtak részt venni a díjátadón.)

A Napi Kenyér pékség 131 vokssal a harmadik helyen végzett.

 

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email