akku_soskut

Élőlánccal tiltakoznak Érden a sóskúti akkufeldolgozó ellen

akku_soskut

Élőlánccal tiltakoznak Érden a sóskúti akkufeldolgozó ellen

Az Érdemben Civil Társaság szervezesében tartanak tüntetést március 18-án, hétfőn a Bem téren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdemben Civil Társulás aktivistái tüntetést hirdettek a Facebookon március 18-ra, ahol Érd és a környező települések civil, valamint város- és környezetvédő szervezetei szeretnék kifejezni nemtetszésüket a Sóskútra tervezett akkumulátoripari beruházással kapcsolatban.

A szervezők a tájékoztatásban azt írják, hogy hétfőn 17 órától a Bem térre hívják azokat, akik ezzel az üggyel egyetértenek.

„Az Intersparral szemben a buszmegállótól a körforgalomig élőláncban mutatjuk meg a bejövő autósoknak, hogy ez a probléma él és velünk van”

– hívják fel a figyelmet a rendezvény kapcsán.

18 órától a pódiumról az érintett települések polgármesterei, szakértők és Melinda Rose, kitüntetett slam poetry előadó beszélnek a sóskúti beruházásról, annak veszélyeiről.

A civil társulás a tüntetéssel tehát egyértelművé kívánja tenni azt, hogy nem szeretnének a kertek alatt akkumulátoripari beruházásokat.

„Egyeztetés, előzetes kontroll, szigorú környezetvédelmi hatástanulmányok, a későbbi szigorú ellenőrzések és a beruházók feje fölé Damoklész kardjaként függesztett esetleges drákói bírságok előzetes biztosítása nélkül, nem szabad, nem lehet elindítani akkumulátoripari beruházásokat”

– hangsúlyozzák a szervezők.

A 19 óráig tartó esemény kapcsán arra kérik a résztvevőket, hogy transzparenseket, táblákat, sárga-fekete, veszélyt jelző szalagokat vigyenek magukkal, illetve aki tud nyomtasson szórólapokat a https://erdemben.hu/szorolap/ oldal segítségével.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a buszmegállóban és az Interspar előtt sétálva lehet szórólapozni, de a buszmegállóba és az Interspar előtt láncba állni TILOS!

fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email