étkezés_gyerek_ebéd

Szünidőben is jár a meleg ebéd, de kérni kell

étkezés_gyerek_ebéd

Szünidőben is jár a meleg ebéd, de kérni kell

Hosszú lesz a tavaszi szünet, aki jogosult rá, annak érdemes igényelnie a térítésmentes meleg ebédet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hamarosan itt a tavaszi szünet, amit az iskolások várva várnak. Vannak azonban olyan nehéz szociális helyzetben élő családok, amelyek iskolaidőben térítésmentesen kapják az ebédet, és gondot jelenthet számukra a meleg étel előteremtése a szünidei napokon.

Jó hír, hogy a tavaszi szünetben is jár az ebéd az arra jogosult (hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű) gyerekeknek.

Mivel az oviban és a bölcsiben nincs tavaszi szünet, a szünidei gyermekétkeztetést csak az iskolások vehetik igénybe.  Ők a meleg ebédet a Kincses oviban (Edit u. 3.) vehetik majd át március 27-től április 5-ig munkanapokon 11 és 12 óra között. (A szakiskolákba járóknál ez a dátum változhat, náluk ugyanis rövidebb a tavaszi szünet.)

Fontos, hogy a meleg ebéd nem automatikusan jár, hanem igényelni kell. Aki ezt még szeptemberben megtette (minden évközi szünetre vonatkozóan), annak nincs további tennivalója.

Aki most szeretne csatlakozni, a kérelmet benyújthatja nyitvatartási időben a Humán-szolgáltatási Főosztályon (Budai út 8.), a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál (Vörösmarty u. 31.) Mindkét helyen segítenek a kérelem kitöltésében. A Polgárok Háza (Alsó u. 1.) ügyfélszolgálatán is leadhatják a dokumentumot, és természetesen postázhatják is.

Fotó: ÉrdMost archív, Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email