szovátai_keresztezodes

Jól vette az akadályokat a lámpás csomópont – videó

szovátai_keresztezodes

Jól vette az akadályokat a lámpás csomópont – videó

A Sóskúti-Szovátai-Fűtő kereszteződésben napok óta zavartalanul működnek a lámpák, de azért finomhangolásra még szükség lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd egyik legforgalmasabb kereszteződésének átépítése még 2023. júniusában kezdődött, az átalakítást pedig évtizedek óta kérték az ott lakók és az erre közlekedő érdiek százai, ezrei. Miután a kereszteződés elkészült, a lámpák működésére várni kellett, ugyanis időbe telt, míg az áramszolgáltató a hálózatra rákapcsolta az új rendszert. Január elején a lámpákat üzemeltető alvállalkozó bekapcsolta a forgalomirányítást, de rövid időn belül kiderült, hogy a programozás hibás, megbénult a forgalom, így ki kellett kapcsolni.

Hosszabb időszakot követően, március 9-én szombaton ismét működésbe léptek a lámpák. Csépán István, a terület önkormányzati képviselője hétvégén többször is, valamint hétfőn a reggeli és a délutáni a csúcsidőszakban is kint volt a helyszínen, folyamatosan figyelemmel kísérte, hogyan funkcionálnak a lámpák az új beállításnak megfelelően.

„Összességében jól vizsgázott a kereszteződés, de a hétfői tapasztalatok alapján a szakemberek öt másodperccel növelték az áthaladási időt azok számára, akik a főváros, illetve a Parkvárosi Köznevelési Centrum felé haladnak a reggeli órákban. A délutáni csúcsidőszakban pedig a Budapest irányából érkezők, akik a Szovátai úton autóznak tovább, tíz másodperccel több időt kaptak az áthaladásra.”

– mondta el az ÉrdMost kérdésére Csépán István.

Kedden reggel néhány perccel 7 óra előtt mi is megnéztük a már teljeskörűen működő kereszteződést, az alábbi videó szerint jelentősebb fennakadás nem volt a hét második napján az érintett időszakban:

 

A napszakoknak megfelelően kapcsol a rendszer a  forgalmi üzemmódok között, a reggeli és a délutáni csúcsnak megfelelő beállításokat még finomhangolják a következő napokban. A jelenlegi tehát nem a végleges állapot, így napról napra javulni fog a kereszteződés áteresztő képessége – mondta el az önkormányzati képviselő.

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email