Csillagvirágséta a Beliczay-szigeten

Pazar virágpompával vár a Beliczay-sziget

Csillagvirágséta a Beliczay-szigeten

Pazar virágpompával vár a Beliczay-sziget

Négyféle virág nyílik egyszerre a Beliczay-szigeten, ahová illusztris vendégek is kilátogattak délelőtt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén is megérte csatlakozni a Kertbarát Kör és a civilek által szervezett csillagvirágtúrára, ami csak a nevében túra, inkább kellemes séta, ami piciktől az idősekig bárki számára teljesíthető. 

Az első túrát délelőtt Mocsári Dezső Vazul vezette, a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa, délelőtt, a másodikat délután Süle Zsolt, és mindkettőhöz nagyon sokan csatlakoztak. A délelőtti sétára eljött a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének vezetősége, és megmutatták nekik Ófalu nevezetességeit is.

„A Szent Mihály-kútnál megálltunk. Előkerültek a sütemények, házi finomságok, így piknik kerekedett a pihenőből. Megnéztük a plébániát, a II. Lajos emlékművet, a kastélydombot és a pincesort is” – mondta az ÉrdMostnak Zsolt, aki a délelőtti túrán is jelen volt.

Délután, túravezetőként, a sziget egy-egy pontján  megállt, és régi történeteket, személyes emlékeket mesélt.

Délután Ófaluba már nem sétáltunk el, de volt mit nézni a szigeten is: egyszerre nyílik a csillagvirág, a hóvirág, az odvas keltike és a salátaboglárka.

A kora tavaszi virágszőnyeg elvarázsolta azokat, akik most először jártak a Dunánál, és azokat is, akik visszatérő kirándulók. Bár az illatokat, a jó levegőt és a madárdalt a délután készített fotóink nem adják vissza, reméljük, kedvet csinálnak ahhoz, hogy olvasóink közül sokan végigsétáljanak a napokban a sziget ösvényein.

Fontos: ezek védett virágok, szakítani belőlük nem szabad és nem is érdemes. Hagyjuk őket háborítatlanul virítani élőhelyükön.

A körsétát a Termál Hotel előtt érdemes kezdeni. Menjünk le a Dunáig, majd a parttal párhuzamos úton sétáljunk végig egészen a patakig, Tétény felé. Visszafelé érdemes a belső úton jönni, így a hóvirágmezőt is jobban megcsodálhatjuk.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email