bilincs_webp_police.hu

Negyven évet kaphat a fojtogató

bilincs_webp_police.hu

Negyven évet kaphat a fojtogató

Az érdi kollégáját meggyilkoló férfi már csak a másodfokú bírósági döntésben bízhat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

P. Attila még 2021. decemberében lecsalta a budafoki Duna-partra kollégáját, V. Istvánt. Egy nadrágszíjjal addig fojtogatta, míg a fiatalember eszméletét vesztette, majd a Dunába gurította áldozata testét. Az Érden élő fiatalember 33 esztendős volt, édesapja kezdte keresni, ő értesítette a rendőrséget is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak figyelme hamarosan P. Attilára irányult. A pesti férfi korábban már ölt: egy 78 éves bácsit vert agyon, amiért 2008-ban 12 év szabadságvesztésre ítélték. P. Attila a nyomozóknak beismerte, hogy ő ölte meg érdi munkatársát.

Képünk illusztráció (forrás: Freepik)

Hogy miért tette? Nyereségvágyból. P. Attila tudta, hogy a sértett négymillió forint készpénzt örökölt, ezért elhatározta, hogy pénzének és egyéb értékeinek a megszerzése érdekében megöli. A fiatalemberrel megbeszélte, hogy összeköltöznek. V. István azért, hogy kifizethessék a szállás díját, felvett 144 ezer forintot egy automatából. Támadója ezt a pénzt és a laptopját is elvette, az áldozat telefonjáról a közöttük folyt üzenetváltást letörölte, a készüléket pedig a folyóba dobta.

(További részleteket itt és itt olvashat a bűnügyről.)

A Fővárosi Törvényszék közel két évvel később, elsőfokon meghozott ítéletében életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte a férfit, akit – többek közt – előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel és kifosztással vádoltak – tudhattuk meg a Fővárosi Törvényszék korábbi közleményéből. Az ítélet szerint a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért, határozott tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabásáért, míg védője az emberölés eltérő minősítéséért és enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanakkor a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához továbbított indítványával a kiszabott büntetés helybenhagyását kezdeményezte – derül ki az ügyészség friss közleményéből. Mint írják, az elkövető letartóztatásban várja büntetőügye másodfokú befejezését. Ha helybenhagyják az elsőfokú ítéletet, csak 40 év szabadságvesztés büntetés kitöltését követően, külön eljárásban vizsgálják majd felül a férfi fogvatartását.

 

Fotó: ÉrdMost archív, police.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email