gyertya-1024x682

Elfogták az érdi fiú brutális gyilkosát, élete végéig ülhet

gyertya-1024x682

Elfogták az érdi fiú brutális gyilkosát, élete végéig ülhet

Egyszer már ölt a Duna-parti rablógyilkos, akkor egy 78 éves bácsit vert agyon. Most pedig megfojtott egy gyanútlan érdi fiatalembert a Duna-parton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Épp egy éve annak, hogy egy kétségbeesett édesapa bejelentette  fia, V. István eltűnését az Érdi Rendőrkapitányságon. Mint mondta, a fiú december 27-én délután egyik barátjához indult a fővárosba, azóta nem tud róla semmit. Az érdi rendőrök elrendelték V. István körözését, minden lehetséges helyen keresték, de nem akadtak a nyomára.

Miután az ügyet átvették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az érdi kollégáiktól, bekopogtak az eltűnt fiú budapesti munkatársához, P. Attilához. Róla tudni kell, hogy mindössze 7 osztályt végzett, csupán 17 éves volt, amikor a Veszprém megyei Káptalanfán  társával brutálisan agyonverte a 78 éves Sz. Imre bácsit a 6 ezer forintjáért. Ő volt az, aki kétszer fejbe rúgta a bácsit, majd kétszer a torkára ugrott. Ezért akkor, 2008-ban 12 év szabadságvesztésre ítélték.

P. Attila a nyomozóknak elismerte, ő ölte meg az érdi munkatársát. Kiderült, a budafoki Duna-partra csalta V. Istvánt, ahol egy övvel megfojtotta őt, majd a holttestét a folyóba dobta és hazament. A Duna érintett szakaszát 22 rendőr a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársainak segítségével átfésülte. Így bukkantak rá István holttestére, akinek kabátja még a parton hevert.

Gyilkosát a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság letartóztatta, ellene előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés, kifosztás és csalás miatt indult nyomozást vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Az igazságügyi szakértő korábbi szakvéleménye alapján a rablógyilkos, P. Attila személyiségzavarban szenved.  A férfi két évvel a szabadulása után újra ölt. Ha nem engedték volna ki a rács mögül, az érdi fiatalember még ma is élhetne.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán, ÉrdMost, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email