Erd_dron_gardos_attila

Ismerd meg Érdet és kitárul előtted a világ

Erd_dron_gardos_attila

Ismerd meg Érdet és kitárul előtted a világ

Február 25-én, vasárnap kiváló programokkal várják az érdieket az Idegenvezetők Világnapja alkalmából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Idegenvezetők Világnapja (International Tourist Day) egy szezonnyitó turisztikai program. 1985 óta számos országban megünneplik minden év február utolsó vasárnapján, amikor az idegenvezetők (tárlatvezetők, túravezetők) betekintést engednek kulcsfontosságú értékteremtő és értékközvetítő munkájukba és díjmentes programokkal ajándékozzák meg a résztvevőket.

Az Érdi Galéria „Légy Világjáró Érden!” programsorozatával vállalta fel, hogy első lépésként csatlakozik a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Idegenvezetők Világnapja programsorozatához, kifejezetten azzal a hosszútávú céllal, hogy Érd városa is felkerüljön a turizmus térképére. Mindez természetesen Érd város kulturális, egyházi intézményeinek és művészeinek együttműködésével tud megvalósulni.

A nap folyamán kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra kedves programot, így igazi családi kikapcsolódást jelent minden egyes tárlatvezetés.

  • Délelőtt 10 órától családi mesealkotásra várják az érdeklődőket az Érdi Galériába, ahol Rosta Helga múzeumpedagógus kalauzolja a résztvevőket.
  • Nyitott műhely lesz Ilka Gábor vezetésével 10:30-tól egészen 14:30-ig, ahol a legendás érdi miniatűr szobrokat is meg lehet nézni.
  • Aki érdeklődik a Magyar Földrajzi Múzeum iránt, annak kiváló program lehet a „3276 expedíciós nap” című kiállítás megtekintése Fekete-Mácsai Anetta múzeumigazgató közreműködésével.
  • Délután, pontosan 13 órától pedig helytörténeti séta indul, amely egy időutzás lesz Ófaluból Óvárosba Bíró Gábor vezetésével.
  • Süle Zsolt túravezető 14:30-tól pedig kalandos küldetésen mutatja meg a Szent Mihály templom titkait és érdekességeit.
  • A nap zárásaként pedig 16 órától fáklyás séta lesz a Szapáry-kastély pincéjében.

A programok téritésmentesen látogathatók, de előzetes regisztráció szükséges. A szabadon maradó helyekre a helyszíneken is lehet jelentkezni.

fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email