tar_zoltan_erdmost_balog_alex

Balog Zoltánnal szemben áll ki az érdi lelkész

tar_zoltan_erdmost_balog_alex

Balog Zoltánnal szemben áll ki az érdi lelkész

Tar Zoltán a fizetése egy részét a gyermekbántalmazások elszenvedőinek ajánlja, amíg nem távozik a Magyarországi Református Egyház vezetője.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Miután Novák Katalin köztársasági elnök belebukott a kegyelmi botrányba, Balog Zoltán  református püspök elismerte, hogy támogatta K. Endre kegyelmi kérelmét.

Balog  Zoltán kedden videóüzenetben mondta el, hogy hibázott, de a felelősség nem őt terheli, hiszen a döntést nem ő hozta meg.

Bejelentése óta egyre többen határolódnak el tőle, Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke szerdán közleményében azt írta, megkérte Balog Zoltánt, hogy mondjon le zsinati elnöki tisztéről.

Elhatárolódott Csűrös András, Gyömrő református lelkésze is, aki posztjában ezt írta:

„Isten előtti bűnbánattal és az áldozatok iránti együttérző szeretettel ajánlom fel a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerülete által számomra folyósított lelkipásztori fizetés-kiegészítést a gyermekbántalmazások elszenvedői javára. Adományomat a hivatalban lévő egyházkerületi vezetés mandátumának ideje alatt minden hónapban eljuttatom a részükre”.


Néhány órával később ehhez a felajánláshoz csatlakozott Tar Zoltán, az Érd-parkvárosi Református Gyülekezet lelkipásztora.

„Csatlakoztam, és erre hívom lelkipásztor társaimat is. Ezt nem adakozásnak tekintem, ezért a lehető legnyilvánosabban fogom megtenni. Hívok mindenkit – különösen a ma kezdődő böjtben – imádságra egyházunk megújulásáért”

– fogalmazott a posztban az érdi egyházi közösség vezetője.


Tar Zoltán az ÉrdMost érdeklődésére azt mondta, kiállásával elsősorban egyháza közösségének szeretne üzenni, és nem célja bárminemű politikai csatába beleállni. Egyúttal hozzátette, nem tudja, vajon tette milyen reakciókat fog kiváltani.

Fotó: ÉrdMost archív/Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email