csozik_lukacs

Érd és Tárnok visszafizeti a csatornapénzt

csozik_lukacs

Érd és Tárnok visszafizeti a csatornapénzt

Elhárultak az akadályok, így áprilisban mindkét településen kezdődhet a visszafizetés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csatornapénzek visszafizetése már régóta foglalkoztatja a lakosságot. Az előző városvezetés a lakosságtól pénzt szedett a csatornázási projekt megvalósítására, amit sosem fizetett vissza. Erről ITT és ITT olvashatnak.

Csőzik László polgármester 2019-es kampányának legfontosabb ígérete az volt, hogy az érdieknek egy összegben visszaadják a csatornapénzt, amit a projekt során a lakosság ingatlanonként csatornahozzájárulás címen fizetett az Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat felé.

„Kivizsgáltuk házon belül, mi is történt az önök pénzével 2019 előtt, kerestük a jogi megoldást, mert törvényes felhatalmazás nélkül nem lehet közpénzt csak úgy kiutalni. Nehezítő tényező volt, hogy az önök csatornapénz befizetéseit, a névsort kezelő Csatorna Társulat teljesen független az önkormányzattól. Most már a Társulat is kész az együttműködésre, erről tegnap kaptuk meg az írásos okiratot. Tehát minden akadály elhárult, így a város képviselői elé terjeszthetem a visszafizetésről szóló rendeletünket” – fogalmazott Csőzik László.

A polgármester úgy tájékoztatott, hogy

„elhárultak az akadályok, áprilistól elkezdik visszafizetni a csatornapénzt a társulati tagoknak.”

Annyi pénze azonban nincs az önkormányzatnak, hogy ezt egy összegben teljesíteni tudná, így öt év leforgása alatt évente 50.000 Ft-ot juttatva visszakapják az ingatlantulajdonosok a pénzt.

Csőzik László hozzátette, hogy az önkormányzattól teljesen független Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási Társulat a minap küldte meg a jognyilatkozatát, ami arról tanúskodik, hogy partner lesz abban, hogy mindez a következő években megvalósuljon.

Érd és Tárnok közösen dolgozott azon, hogy mindez megvalósuljon, így a szomszédos településen is ebben az ütemezésben kaphatják vissza a csatornázási pénzt a társulati tagok.

fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email