Novák lemondását követően közjogi javaslatot tett az érdi polgármester

Novák lemondását követően közjogi javaslatot tett az érdi polgármester

A nép, a nemzet dönthessen arról, ki képviselje őket a Sándor-palotában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A köztársasági elnöki tisztség – amely elviekben a régi és a mostani alkotmány/alaptörvény szerint is a nemzetünk egységét szimbolizálja – mély válságba jutott. 12 éven belül a második államfő bukik bele a maga okozta elképesztő botrányba. A mostanit előidéző döntés – egy pedofilvédőnek adott kegyelem – mérhetetlenül súlyos, össze sem hasonlítható az előzővel.

Mert ehhez képest az ’csak’ lopás, plágium volt” – írja Csőzik László facebook posztjában Novák Katalin lemondására reagálva, utalva Schmitt Pál 2012-ben leleplezett plágium ügyére, amikor kiderült, hogy az akkori köztársasági elnök 1992-es doktori disszertációja más szerzők műveinek szó szerinti fordítása.

Kardosné Gyurkó Kata, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke és Novák Katalin, immár volt köztársasági elnök

Lényegesen súlyosabb eset, hogy Novák Katalin a tavalyi pápalátogatásra hivatkozva kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének, aki a bíróság szerint segített eltussolni az igazgató pedofilügyét.

Hogy mindez miért történhetett meg, arra Csőzik Lászlónak egyetlen válasza van:

„A kormányzó párt egyoldalú kinevezettjei eleve képtelenek méltósággal és tiszteséggel betölteni ezt a fontos posztot. Pártkatonák nem testesíthetik meg a nemzet egységét. Főleg olyanok nem, akik Göncz Árpád, Mádl Ferenc vagy Sólyom László szellemi és erkölcsi szintjére soha nem értek, érhettek fel.”

Érd polgármestere közösségi oldalán javaslatot tesz arra, hogy „bevezessük Magyarországon a közvetlen elnökválasztást.

A nép, a nemzet dönthessen arról, ki képviselje őket a Sándor-palotában. Arról, hogy ki legyen a közerkölcs, a jogállam, a törvényesség őre. Hogy a megválasztott államfők – mint a polgárokkal nap mint nap kapcsolatban lévő polgármesterek – egy percig se feledjék: a nemzetet, a népet képviselik, nem pártérdeket vagy egy politikus érdekeit.

Úgy vélem, ez lehetne az első, nagy lépés azon az úton, ami kivezetheti országunkat abból a morális válságból, amelybe belecsúszott.”

A Novák-ügynek bizonyos értelemben érdi vonatkozása is volt. Az érdi Kardosné Gyurkó Kata, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke facebook posztjában először kiállt Novák Katalin kegyelmi döntése mellett, majd később törölte a mondatot. Erről szóló cikkünket itt olvashatja.

Kép forrása: Gyurkó Kata facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email