mav_vonat_peron_allomas

Kamera rögzítette a fosztogatókat az érdi vasútállomáson – videó

mav_vonat_peron_allomas

Kamera rögzítette a fosztogatókat az érdi vasútállomáson – videó

A peron egyik padján alvó embert semmizték ki az elkövetők, de néhány boltból is loptak ezt-azt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik az egyik érdi vasútállomáson egy alvó utastól elvették a mobiltelefonját, továbbá egy drogérai bolthálózat valamint egy élelmiszer áruházlánc több üzletéből számos alkalommal loptak – tájékoztatta szerkesztőségünket a Pest Vármegyei Főügyészség.

2023. július 7-én, az éjszakai órákban az elkövetők az egyik érdi vasútállomáson felfigyeltek arra, hogy a padon ülve elaludt egy férfi és hátizsákja előtte a földön hever – áll vádiratban.

A nő odasétált a sértetthez és meggyőződött róla, hogy valóban alszik-e. Ezután pedig megvárták, amíg a peronról a kis idővel korábban érkezett vonat és az arról leszálló utasok is távoznak.

Ezután a padon alvó sértett egyedül maradt a peronon, így a nő újra odament hozzá, miközben a férfi a peron kijáratánál figyelt. A nő egy több mint 200.000 forintot érő mobiltelefont vett ki a férfi hátizsákjából, majd társával gyorsan elhagyták a helyszínt abban a tudatban, hogy ezt senki nem látta. Tévedtek, ugyanis az egész esetet rögzítette a peronon lévő biztonsági kamera, amelynek a felvételét közzétették:

 

Ahogy fentebb már említettük, nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, amit a nő és a férfi elkövetett. Tavaly február eleje és április vége közötti időszakban 4-4 alkalommal loptak különböző árucikkeket egy drogéria bolthálózat illetve egy élelmiszer áruházlánc üzleteiből összesen közel 400.000,- forint értékben.

Az ügyben az Érdi Járási Ügyészség az elkövetők ellen kifosztás bűntette, valamint a két rendbeli lopási cselekmény miatt is vádat emelt.

fotó: Gárdos Attila / Érdmost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email