üzenet érden láttam hallottam

Önjelölt igazságosztó fenyegeti a parkvárosi autósokat

üzenet érden láttam hallottam

Önjelölt igazságosztó fenyegeti a parkvárosi autósokat

Hol itt, hol ott bukkan fel egy hivatalosnak tűnő értesítés a szélvédőkön.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sárga kiemelővel aláhúzott nyomtatványt osztogat valaki Felső-Parkváros munkaneves utcáiban. Az első blikkre hivatalos értesítésnek tűnő papír az önkormányzat közterületek használatáról szóló rendeletére figyelmezteti az autósokat, az önkéntesen kiemelt részek alapján pedig úgy tűnhet, mintha Érden tilos lenne a saját házunk előtt parkolni.

Ilyen cetlit tűztek Hermann András szélvédőjére is, aki az Érden láttam hallottam –Facebook-csoportban osztotta meg a fenyegető aurájú üzenetet.

„Tavaly novemberben találtam meg az autómon a papírt, de az elmúlt két- három napban több szomszédomra is próbáltak így ráijeszteni”

–mesélte Hermann az Érd Most-nak.

A Facebook-csoportban megosztott eset kisebb riadalmat keltett: többen azt hitték, hogy az önkormányzat büntetni szeretné a lakóház előtti közterületen történő parkolást.

A félreértéseket László Ferenc, az érdi önkormányzat kommunikációs vezetője tisztázta, aki a Facebook-csoport üzenőfalán, majd lapunknak nyilatkozva is hangsúlyozta: szó sincs büntetési szándékról, a nyomtatványokat pedig nem az önkormányzati városrendészek vagy közterület-felügyelők helyezték ki.

„Ez egy magánszemély magánakciója, aki tájékozatlanságból vagy szándékosan félremagyarázza az önkormányzati döntéseket. Városunkban a KRESZ-szabályai szerint lehet közterületen parkolni, beleértve a lakóházak előtti, útszéli sávokat

–magyarázta László Ferenc.

Továbbá hozzátette, hogy tavaly az önkormányzat valóban hozott egy friss rendeletet a zöldterületen történő parkolás tilalmáról, mivel Érden sok roncs autót „felejtenek” akár évekre is füves-fás zónákban, környezetszennyező és szemet bántó módon. Az új szabályozással ez ellen kívánt fellépni a hivatal.

A kommunikációs vezető arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a rendeletben említett „zöldterület” is közterületnek számít, annak megítélése más, mint egy átlagos, kerítés melletti pázsité.

„Ott tiltjuk meg a parkolást, ahol a Városgazda munkatársai végzik a kaszálást. A ház és az út közötti zóna rendben tartása az ott élő lakó feladata, ezen a földsávon pedig nyugodtan leparkolhat járművével, ha azt a KRESZ engedi”

– tette hozzá László Ferenc.

A parkvárosi igazságosztó információink szerint nem csak a parkoló autósokra haragszik, mások is célkeresztjébe kerültek. Hermann András szerint egy túlbuzgó, önbíráskodásra hajlamos szomszéd áll a hadjárat mögött, aki több környékbeli életét megkeserítette már.

Hermann András / Érden Láttam Hallottam / Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email