szel

Viharos széllel érkezik a hidegfront

szel

Viharos széllel érkezik a hidegfront

Másodfokú veszélyjelzés adtak ki az ország középső részére, akár 90-100 km/h-s széllökések is előfordulhatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kora délelőttre a felhős tájakon is csökken a felhőzet, és a felhőátvonulások mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északkeleti tájakon azonban a nap nagyobb részében továbbra is több lehet a felhő. Elvétve előfordulhat zápor. A nyugati, északnyugati szél sokfelé lesz erős, viharos.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8, 13 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 0, +8 fok közé hűl le a levegő.

Veszélyjelzés van érvényben a viharos szél miatt

Nagy területen kell számítani viharos széllökésekre. A maximális széllökések erőssége síkvidéken általában 70-90 km/h között alakul, de az ország középső részén, a főváros térségében akár 90-100 km/h-s széllökések is előfordulhatnak. Estére fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

Országos előrejelzés csütörtök estétől péntek reggelig

Általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de északkeleten, keleten több lehet a felhő, és ott előfordulhat néhol vegyes halmazállapotú csapadék. Emellett hajnalban a Nyugat-Dunántúl fölé melegfronti felhőzet érkezik.

Az északi, északnyugati szél késő este még több helyen lesz erős, reggelre már csak élénk széllökések lehetnek a Dunántúl északi részén és a középső országrészben. Másutt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +2 fok között valószínű, de a szélvédett tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön hideg fronthatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email