fejfajas

Hideget és meleget egyaránt kapunk az időjárástól

fejfajas

Hideget és meleget egyaránt kapunk az időjárástól

Kettős fronthatás érvényesül a szeles, néhol csapadékos időben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugaton eső, míg északkeleten, keleten vegyes csapadék valószínű. Utóbbi tájakon kevés friss hóréteg kialakulhat. Délután szakadozottá válik a felhőtakaró, ekkor szórványos jelleggel fordulhatnak elő záporok – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, majd estétől Sopron térségében és a hegyekben már viharos lehet az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 4, míg másutt általában 5 és 12 fok között valószínű, késő estére -2 és +10 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Az éjszaka első felében délen még lehetnek felhős körzetek elszórtan záporral, de később ott is jobbára derült vagy gyengén felhős, csapadékmentes idő várható. A nyugati, északnyugati szél az északi megyékben gyakran erős, néhol viharos lesz, másutt még inkább csak gyenge vagy élénk légmozgás valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +8 fok között várható, az alacsonyabb értékekre északkeleten van kilátás, a legenyhébb idő északnyugaton várható.

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás várható, így sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email