IdősekvilágnapjaBA2_220929.jpg

Az érdi nyugdíjasoknak nincs idejük unatkozni

IdősekvilágnapjaBA2_220929.jpg

Az érdi nyugdíjasoknak nincs idejük unatkozni

A Szepes Gyula Művelődési Központ idén is megmozgatja a város 65 év feletti lakóit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A minap Szűcs Ágnes, a Szepes Gyula Művelődési Központ idősügyi referense vendégeskedett az Érd FM stúdiójában, aki elmondta, ebben az évben sem a művházon fog múlni, hogy az idősebb érdi korosztály talál-e magának kedvére való programot.

Mint elárulta, 2022. márciusában indult az „Idősen, aktívan Érden” elnevezésű sorozat, aminek keretében számos, és különféle igényeket kielégítő lehetőség közül válogathatnak az érdeklődők. A senior gerincjógától kezdve az ismeretterjesztő előadásokon, filmvetítéseken és kirándulásokon át egészen a koncertekig – elvileg – mindenki találhat magának kedvére valót.

És a lassan két évnyi tapasztalat alapján meg is van a nyitottság, illetve érdeklődés a helyi szépkorúakban, amit egyrészt a folyamatos teltházak bizonyítanak. Valamint az is, hogy manapság már nem csak a városban működő nyugdíjas klubok tagsága látogatja az egyes eseményeket.

Szűcs Ágnes, idősügyi referens, Szepes Gyula Művelődési Központ

Szűcs Ágnes hozzátette, a programok talán azért is népszerűek, mert, ahogy az induláskor, úgy azóta is folyamatosan szondázza a célközönséget, hogy ki mit szeretne, mire lenne kíváncsi. Az így megfogalmazott ötleteket, javaslatokat pedig időről-időre be is építi kínálatba.

Az idei esztendőre rátérve elmondta, csak a közeljövőben három igen izgalmas ember tart előadást. Papp Lajos szívsebész, Zacher Gábor toxikológus, illetve a legendás zenész, Szörényi Levente is Érdre érkezik. Igaz utóbbi nem gitározni és énekelni fog, hanem a Pilisben folytatott régészeti munkájáról mesél majd a hallgatóságnak.

Szörényi Levente

Az idősügyi referens egyúttal néhány új kezdeményezésről is beszélt az interjúban.

Februárban és márciusban egy három alkalomból álló, családfakutatással foglalkozó előadássorozat kezdődik.

Ahogy szintén februárban egy másik program is elindul. A „Mesterségem címere” című rendezvényen olyan, ma már nyugdíjba vonult emberek előadásaira ülhetnek be, akik valaha valamilyen érdekes, izgalmas, meghökkentő foglalkozást űztek. Első alkalommal például egy magánnyomozó lesz a vendég.

Ugyanakkor a kirándulások is folytatódnak. A résztvevők ezúttal a városban működő vallási közösségek templomait látogathatják meg.

A szervező hangsúlyozta, a programokról több helyen is tájékozódhatnak.

A művelődési háznak létezik egy nyomtatott programnaptára, amit a Szepesben lehet átvenni. Emellett van egy online hírlevél, amire bárki feliratkozhat. Végül, de nem utolsósorban az intézmény honlapján és Facebook oldalán is fent vannak az aktuális információk – tette hozzá.

Fotó: ÉrdMost archív, Wikipédia/Stekovics Gáspár, Stekovics Gáspár

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email