gyertyagyászPixabay

Zarándoklattal emlékeznek Filó Kristóf atyára

gyertyagyászPixabay

Zarándoklattal emlékeznek Filó Kristóf atyára

Szentmisére és zarándoklatra várják szombaton a gyászolókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Életének hetvenhetedik, papságának ötvenkettedik évében elhunyt Filó Kristóf kanonok, aki 1980-tól 2001-ig Érdligeten volt plébános. Érd-Újvárosban 1987-től, Diósdon 1988-tól, Érd-Újtelepen 1995-től látta el a híveket.

Filó Kristóf atya

2001-ben Budakeszi plébánosa és a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium püspöki biztosa lett.  Munkásságát püspöke tiszteletbeli főesperesi címmel és tanácsadó plébánosi kinevezéssel ismerte el 1997-ben. 2009-ben székesegyházi kanonok lett.

Lelki üdvösségéért 2024. január 27-én, szombaton 10 órakor mutatnak be szentmisét a Budakeszi Havas Boldogasszony templomban (Fő út 192.).

A Budakeszi Római Katolikus Egyházközség arra kéri a gyászolókat, hogy a hely adottságaira tekintettel ne hozzanak koszorút. Az oltár előtti ravatalnál 8 és 9:50 között lesz lehetőségük kegyeletüket leróni, és egy szál virágot elhelyezni.

Az egyházközség kéri továbbá, hogy a szertartás menetét fényképezéssel ne zavarják meg.

Filó Kristóf földi maradványait a szentmise után a makkosmáriai templom (Makkosi út 163.) urnatemetőjében helyezik örök nyugalomra, szűk körben, a rokonság és a papság részvételével. A makkosmáriai kegytemplomhoz vezető utat a temetés idejére lezárják, a temetésen részt vevő atyákat és rokonokat szállító kisbuszokon kívül más gépjárművek nem juthatnak el a templomig.

A gyászmise után közvetlenül gyalogos megemlékező zarándoklat indul a Domonkos rendi nővérek rendháza (Fő u. 192/B) elől a makkosmáriai kegytemplom kertjébe. A templomig vezető út 1,8 kilométer hosszú, meredek, de aszfaltozott.

A zarándoklat közös imádsággal és búcsúztató beszéddel zárul. Kristóf atya sírjánál a zarándokoknak lehetőségük lesz arra, hogy egyénileg is imádkozzanak, hálát adjanak az életéért, leróják kegyeletüket és megemlékezzenek.

Forrás: Budakeszi Római Katolikus Egyházközség / fotó: Magyar Kurír katolikus hírportál

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email