hideg_szel

Az időjárás miatt biztos nem fogunk unatkozni

hideg_szel

Az időjárás miatt biztos nem fogunk unatkozni

Változékony időben lesz részünk, esőre, ónos esőre is lehet számítani, a szél pedig gyakran erős lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn délelőtt a Dunától keletre javulnak a látási viszonyok, de az északkeleti megyékben maradnak tartósan ködös, rétegfelhős tájak, arrafelé elvétve szállingózhat a hó – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Másutt napos idő várható, amelyet délután egyre több és vastagabb fátyolfelhő szűrhet. A délies szelet élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 7 fok között várható, de a tartósan párás, ködös északkeleti területeken fagypont körül alakulhat. Késő estére -3 és +2 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

Északnyugat felől beborul az ég, majd hajnalban a Nyugat-Dunántúlon már jelentősen csökken a felhőzet. Csapadékzóna érkezik, amely reggelig a Tiszántúlig juthat el. Ebből a Dél-Dunántúlon jellemzően eső, az északi határnál és Borsodban havazás valószínű, máshol ónos eső is eshet.

A déli, délnyugati szelet időnként élénk széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +1 fok között alakul.

Mi várható a hét további részében? 

Az Időkép grafikonja szerint változékony időre van kilátás. A hét közepén melegszik az idő, éjszaka pedig csak enyhe fagyokra lehet számítani. A hét második felében megélénkül a szél, amely valószínűleg a hőérzetünket is befolyásolja. Jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani, szerdán várható némi eső.

Az Időkép előrejelzése a következő napokra

Orvosmeteorológia hétfőre

A magasban zajló jelentős melegedés miatt melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email