hideg_tel_fagy

Hiába lesz napsütés, fagyos marad az időjárás

hideg_tel_fagy

Hiába lesz napsütés, fagyos marad az időjárás

Folytatódik az igazi télies, hideg idő, a vörös kódot is kiadták az éjszakai fagyok miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Észak felől egyre nagyobb területen kiderül az ég, kisüt a nap, nyugaton és délen azonban tartósabban felhős marad az idő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Reggel, délelőtt délen helyenként még előfordulhat hószállingózás.

Az északi, északkeleti szél nagy területen lesz élénk, északkeleten délelőtt erős, néhol viharos lökések is előfordulhatnak, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. Késő estére -9 és -1 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Tovább szakadozik a felhőzet, és hazánk nagyobb részén derült időre számíthatunk, de a nyugati és déli tájakon még továbbra is maradnak felhős körzetek. Csapadék nem valószínű. A szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -5 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél több fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk.

A hideg miatt életbe lépett a vörös kód

Hétfő este 8 órától lépett életbe az úgynevezett vörös kód, ami azt jelenti, hogy valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása. A meteorológiai szolgálat az elkövetkező éjszakákra több helyen is mínusz 10 fok körüli hőmérsékletet prognosztizált, ilyen időben pedig életveszélyes lehet, ha valaki hosszabb ideig az utcán tartózkodik. Az intézkedés előreláthatólag szombat reggel 8 óráig lesz érvényben.

fotó: stocksnap.io

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email