jegcsap_tel_idojaras

Jönnek a durva mínuszok

jegcsap_tel_idojaras

Jönnek a durva mínuszok

Erős lehűlés kezdődött, nappal sem megy fagypont fölé a hőmérséklet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Északon határozottabban elkezd felszakadozni, csökkenni a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében elsősorban a Dunántúlon lehet több helyen hószállingózás, gyenge havazás, de néhol keletebbre is lehet csapadék – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Később, délután már inkább a déli megyékben szállingózhat kevés helyen a hó. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén, valamint északkeleten viharos. Délutántól veszít némileg erejéből a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és +2 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet. Késő estére -6 és -1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

Az északias szél folyamatosan veszít erejéből, hajnalban már csak kevés helyen lehet erős,  egy-egy viharos széllökés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9 és -3 fok között alakul, de a szélvédett, derült északi tájakon ennél hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Egyre hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatunk. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email