tel_freepik

Erre már mondhatjuk, hogy tél van

tel_freepik

Erre már mondhatjuk, hogy tél van

Hétfőtől csak úgy repkednek majd a mínuszok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ma még egyértelműen a plusz fokok jellemzik az ország időjárását, azonban hétfőtől egy markáns lehűlés várható, ami az előrejelzések szerint a hét további részében is kitart majd – olvashatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Január 8-án borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Főleg délen, illetve a középső országrészben fordulhat elő kisebb havazás, hózápor. Reggelig a délkeleti határ közelében nem kizárt vegyes halmazállapotú csapadék – havas eső, ónos eső. Az északnyugati, északi szelet erős, többfelé viharos lökések kísérik. Hajnalban általában -8, 0 fokot mérhetnek. Kora délután -6, +2 fok között alakul a hőmérséklet, az ország nagy részén napközben is fagyhat.

Kedden észak felől egyre nagyobb területen kiderül az ég, kisüt a nap. Délen, délnyugaton maradhatnak hosszabb ideig felhős körzetek, ott reggelig, délelőttig néhol nem kizárt hószállingózás. A Dunántúlon az északnyugati, máshol az északkeleti szelet többfelé kísérik erős, néhol időnként viharos lökések, majd csillapodik a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -9, -3 fok között alakul, a szélvédett derült részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték is csak -4 és +1 fok között valószínű.

Szerdán derült, napos, száraz időre lehet számítani. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A minimum általában -10, -6 fok között alakul, de a havas tájakon hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet -3 és +3 fok között várható.

Fotó: met.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email