konyvtarnyugdijas2Pixabay

Hiánypótló szolgáltatást vezetett be a városi könyvtár

konyvtarnyugdijas2Pixabay

Hiánypótló szolgáltatást vezetett be a városi könyvtár

Gondosóra regisztrációs pont lett az intézmény.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A könyv- és társasjátékkölcsönzés, az író-olvasó találkozók, klubok és foglalkozások mellett újabb szolgáltatást kínál a városi könyvtár: a 65 év felettiek itt regisztrálhatnak a Gondosóra programba.

Erről az ingyenesen igénybe vehető jóléti szolgáltatásról már írtunk korábban. Egy órához hasonlító eszközzel az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással segítséget kérhetnek egy huszonnégy órában elérhető diszpécsertől.

Az eszköz úgy működik, mint egy mobiltelefon. Viselője el tudja mondani a jelzés okát, a diszpécser pedig segít megoldani a problémát, és ha szükséges, értesíti az idős ember rokonát (vagy azt a személyt, akit ő megjelölt, legyen az barát, vagy akár egy szociális gondozó).

A diszpécser sürgős esetben közvetlenül is intézkedhet, akár a sürgősségi segélyhívó bevonásával.

A programban ingyenesen vehetnek részt a 65 év feletti, otthonukban élő magyar állampolgárok, csak regisztrálni kell. Ebben segítenek a városi könyvtár munkatársai.

Mint Sirhánné Varga Lilla igazgatóhelyettes az ÉrdMostnak elmondta, az országos Informatikai és Könyvtári Szövetség és a Gondosóra közti megállapodásnak köszönhető ez az új szolgáltatás.

„Szívesen segítünk a hozzánk forduló nyugdíjasoknak a regisztrációban. Eddig egy jelentkező volt, illetve több érdeklődő” – számolt be az igazgatóhelyettes.

Az eddigi tapasztalatok szerint az időseknek azért okozhat problémát a regisztráció, mert e-mailcím is kell hozzá, ez pedig többeknek nincs. A könyvtár munkatársai természetesen segítenek az e-mailcím létrehozásában is.

„Ha ez nem felel meg, regisztrálhatjuk a kapcsolattartó e-mailcímét is, amennyiben hozzájárul” – tette hozzá Lilla.

 

A regisztráció körülbelül öt percet vesz igénybe, bejelentkezni, időpontot foglalni nem kell, akkor is intézhetik a nyugdíjasok, amikor könyvet kölcsönöznek vagy visszahoznak.

„Nyitvatartási időben bármikor rendelkezésre állunk és segítünk” – hangsúlyozta Lilla, hozzátéve: aki regisztrálni szeretne, ne hagyja otthon személyijét, lakcímkártyáját.

Aki szeretne, az online is regisztrálhat, a Gondosóra weboldalán.

Fotó: Ádám Katalin (archív)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email