nap_tel_zold

Az időjárás elfelejtette, hogy tél van

nap_tel_zold

Az időjárás elfelejtette, hogy tél van

Kis mennyiségű eső ugyan előfordulhat, de tavaszias idő várható.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként fordulhatnak elő záporok, egy-egy helyen esetleg az ég is megdörrenhet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A nyugatira, északnyugatira forduló szél hazánk északkeleti, északi felében nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés csütörtök estétől péntek reggelig

Gyengén vagy közepesen felhős idő várható, csapadékra kicsi az esély. A szél lassanként mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között várható, nyugaton viszont kevés helyen fagyhat is.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges – írják a szakemberek.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email