érdimese

Rejtőzködő érdi meseírók, eljött a ti időtök!

érdimese

Rejtőzködő érdi meseírók, eljött a ti időtök!

Gyűjteményes mesekönyv kiadását tervezi egy civil társaság, ezért meseíró pályázatot hirdetett meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Városunk múltja történetekben, rejtélyekben, jelentős, izgalmas személyiségekben gazdag, ám hozzájuk kapcsolódó mesék, legendák nem nagyon születtek. De még születhetnek. Legalábbis erre biztatja az érdi írástudókat – gyerekeket és felnőtteket – az Érd – Óváros Értékőr Civil Társaság, amely meseíró pályázatot hirdetett meg.

Az ideális pályamű 3-5 oldal terjedelmű, és kötődik Ófaluhoz, Újfaluhoz, Érdhez, Diósdhoz. Használ helyi, régi terület- és utcaneveket, mint pl. „Megyunka”, „Gyorma”, vagy jellegzetesen e vidékhez kötődő tevékenységeket (pl. téglakészítés, barack méretezés, szüret).

Lehetnek benne olyan épületek, vagy a legendák ködébe vesző események, amiket a helyi legendárium őriz (pl. a Dunába illetve egy Duna utcai házra zuhan repülőgép, a régi Szent György templom, a kastély történetének ezer ága-boga).

Nincs mese illusztráció nélkül, úgyhogy a mesékhez – bármilyen technikával és színvonalon elkészített – képi alkotásokat is várnak a pályázat kiírói.

„A cél egy olyan gyűjteményes mesekönyv kiadása gyerekeink számára, amely a helyi átélt történelem részleteit eleveníti fel – fejtette ki az ötlet gazdája, Szabó Csilla gyógypedagógus, az Értékőr (Érd – Ófalu – Újfalu) Facebook csoport alapítója. – Azon kívül, hogy fontos emlékeink megörökítése, hagyományaink átadása, legalább ilyen lényeges megélni az alkotás örömét, különösen, ha az családtagok együttműködésében történik.”

Az alkotásra még van egy hónap, a művek beadásának határideje: 2024. január 31. A pályamunkákat a 20ertekor24@gmail.com e-mail címre kérik beküldeni.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email