futónyitó

Érd népe, mozgásra fel – rajt holnap reggel 10 órakor!

futónyitó

Érd népe, mozgásra fel – rajt holnap reggel 10 órakor!

Mozdulj, hogy jobban érezd magad, hogy segíts a Down szindrómával élő gyermekeken, és mert jó buli lesz!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Így indult tavaly és így indul majd idén is az Érdi Szilveszteri Jótékonysági Futás, ahogyan nyitóképünkön látható – immár 11. alkalommal. Sosem csak a sportról szólt, ez az idei rendezvény pedig már egészen nyíltan megmutatja igazi lényegét: a közösségi összefogást, és a sérültek, fogyatékossággal élők iránti érzékenységet, szolidaritást. Mindennel együtt tehát a szervezők idén olyan tartalmakat tettek bele, hogy az érdi lakosság kevésbé sportkedvelő részének is hasznos, élvezetes, testet-lelket melengető, teljes értékű program legyen. Mindenkit szeretettel várnak tehát 31-én vasárnap 8 órától az Érd, Piroska utca 6. szám alatti Treff Sportcsarnokban.

A teljesíthető távok: 1. Alternatív (séta): 700 méter; 2. Kocogó táv: 1800 méter; 3. Fő futótáv: 4300 méter; 4. Extra futótáv: 10800 méter. A regisztráció 8 órától, a bemelegítés: 9.45 órától, a futás 10 órától lesz.

Már most 30 településről érkeztek regisztrációk – tudtuk meg a program kitalálójától és főszervezőjétől, Csengeri Attilától -, az már biztos, hogy 500-nál is több résztvevő lesz (tavaly 350-en indultak). Az előregisztráció formanyomtatványa itt érhető el, ugyanitt lehet pólót és emlékérmet is megrendelni, amelynek árával szintén az ügyet szolgáljuk.

Míg tavaly a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány volt a kedvezményezett, idén a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központját támogatja a 2030 Egyesület a XI. Érdi Szilveszteri futás megszervezésével. Maga a Down Alapítvány is teret kap a bemutatkozásra holnap, az érdeklődők megnézhetik, hogyan működik egy csoportfoglalkozás.

Meghívást kapott Dani Gyöngyi paralimpikon – aki immár 23 éve a kerekesszékes vívás élvonalában versenyez, egyéniben és csapatban egyaránt – hogy bemutassa a parasport különböző lehetőségeit. Többek között drukkolni lehet a pályán kerekesszékes kosárlabdázóknak.

Az Életfa Csoport Egyesület Kacagó Kaci Színháza 10-15 perces előadással fogja szórakoztatni a nagyérdeműt, a produkcióban Down szindrómás gyerekek is fellépnek.

Zöld üzenettel és a plogging futók csoportjával színesíti a mezőnyt az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület – ÉRDKöVE. Ők egy plusz hasznossági faktort visznek a megmozdulásba: ha már futunk, tisztítsuk meg közben a környezetünket is – ez a plogging futás lényege. A Svédországból induló és azóta mindenhol elterjedt szemétszedő futás Magyarországon is népszerű. Hívei azt az üzenetet közvetítik, hogy a jó ügyért való cselekedet a mozgás örömén túl lelkileg is feltölt. A hajolgatásoknak köszönhetően ráadásul több kalóriát éget el a szervezet, mint a szimpla futással. Akinek van kedve, ezt most ki is próbálhatja.

Aztán majd folytathatja 2024-ben Parkvárosban a Levendulásban is. 2020-ban ugyanis a plogging futás ösztönzésére kikerült oda egy kuka is – az ÉRDKöVE és az Érdi Polgári Természetőrség jóvoltából -, amivel a futókat ösztönzik a szemétgyűjtésre futás közben.

Így-úgy-amúgy is lehet tehát futni, sőt, lehet pusztán sétálni is – 700 métert a lakótelepig -, abszolút akadálymentesen, babakocsival, sőt, akár mankóval is. Mozogjunk az élményért, és hogy segíthessünk másokon! Aki még valami extrára vágyik, csatlakozhat polgármesterünkhöz, Csőzik Lászlóhoz, aki – szokásához híven – nemcsak megnyitja a rendezvényt, de végig is futja a fő távot. Vagy csatlakozhat egy igazi bajnokhoz, Dani Gyöngyi paralimpikonhoz.

Aki ezúttal csatlakozni nem tud, otthonról, a fotelből is támogathatja az ügyet. Részletekért látogasson el az esemény FB-oldalára!

Fotó: ÉrdMost Archívum

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email