advent4BA7

Van egy közös nyelvünk, ami nem más, mint a szeretet

advent4BA7

Van egy közös nyelvünk, ami nem más, mint a szeretet

Az érdiek a napokban levizsgáztak összefogásból, emberségből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken meggyújtották a negyedik gyertyát is a város adventi koszorúján.

Az ünnepséget azért hozták előbbre, mert advent negyedik vasárnapja idén december 24-ére esik. A karácsonyi készülődés hajrájában is sokan összegyűltek a múzeumkert kocsiszínjében, hogy egy kicsit megálljanak, lecsendesüljenek, együtt örüljenek, lélekben is ráhangolódva a karácsonyra.

A Kolompos magával ragadó ünnepi gyermekkoncertje után Csőzik László köszöntötte az érdieket. A polgármester kiemelte: településünk lakói kiválóan vizsgáztak az elmúlt napokban, amikor is a vízvezeték-rendszer meghibásodása miatt veszélybe került a város (és Törökbálint, illetve Diósd) ivóvízellátása.

„Ha az érdiek nem fognak össze és nem csökkentik a vízfogyasztásukat, Törökbálinton, Érden és Diósdon akár két-három napra teljesen leállt volna a vízszolgáltatás” – hangsúlyozta a városvezető, köszönetet mondva e szolidaritásért.

„Bebizonyítottuk, hogy rövid távú érdekeinket háttérbe tudjuk szorítani. Felemelő érzés volt, hogy településünk lakói összefogtak és megmutatták, mire képesek. Ez a felemelő gesztus méltán példázza azt, miről szól a karácsony és az advent üzenete: összetartozunk; ha néha el is esünk, ha néha földre is kerülünk, onnan felállunk, és meg tudjuk mutatni az emberiségnek azt, hogy igenis az a fontos, ami bennünk jó, ami itt lakozik a szívünk mélyén.

A hit, a remény és az öröm után meg fogjuk gyújtani a negyedik gyertyát. A negyedik gyertya a szeretetet jelképezi. Nagyon szeretnék egy olyan városban élni – és gondolom, önök is így vannak ezzel -, ahol az emberek szeretik, segítik egymást, gondoskodnak az elesettről, a magára hagyottról, a betegről” – tette hozzá Csőzik László, hangsúlyozva: az, hogy ilyen sokan összegyűltek a közös ünneplésre, szintén az egymás iránti szeretetről szól.

A városvezető megköszönte az érdieknek, hogy eljöttek az advent idején tartott rendezvényekre. Ezekben nem volt hiány ebben az esztendőben. „Érd él és mozog, megmutatja, hogy nem alvóváros, és hogy igazi közösséget alkotnak az itt lakó emberek, akik képesek az összefogásra egymás érdekében” – emelte ki Csőzik László, áldott ünnepet, szeretetteljes, békés, boldog karácsonyt kívánva az érdieknek.

Papp László, a Kármelhegyi Boldogasszony templom plébánosa Pál apostol örök érvényű szavait, melyek szerint a hit, a remény és a szeretet közül a szeretet a legnagyobb, amely nem kérkedik, nem keresi a maga igazát, de vigasztal és ölelésre biztat.

„Van egy közös nyelvünk, ami nem más, mint a szeret, ez az, ami összeköt minket” – hangsúlyozta, egy régi barátja szavaira emlékezve: nem az a lényeg, hogy élek, vagy éltem-e ebben a világban, hanem az, amit okoztam a másik ember lelkében.

„Nincs más út: Isten egyetlen egy dologra rendelt bennünket, és ez nem más, mint maga a szeretet. Nem önmagamért születtem erre a világra, hanem érted. És attól teljesedik ki az életem, amit érted tettem. A megpróbáltatások nem azért vannak, mert Isten gonosz, hanem ott mutatkozik meg, mekkora erőd van, milyen hited van, és milyen reményteljesen állsz hozzá a mindennapokhoz.

Ne ár-érték arányban szeress. Szeretni lehet, hogy nem éri meg, de az az öröm és egyetemes szeretet, amely a lélekből jön, mindig tanít és mindig ad. Légy ajándéka a másiknak, tégy tanúságot az igaz és örök szeretetről, amely nem kérkedik és nem keresi a maga igazát, hanem ad, önfeledten, minden áldozatot felülírva. Szülessen meg mindannyiunk szívében az egyetemes szó, ami nem más, mint maga a szeretet.”

Az ünnepről, a szeretetről szólt a zene nyelvén Gájer Bálint is, aki koncertjével felmelegítette nemcsak a hangulatot, hanem lelkeket is.

 

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email